Πολιτική Τετάρτη 25/01/2023, 21:34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Τριήμερο υψηλών τόνων με το βλέμμα στις κάλπες

Πρόταση δυσπιστίας: Τριήμερο υψηλών τόνων με το βλέμμα στις κάλπες

Σε υψηλούς τόνους άρχισε στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις.

Το μεσημέρι, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Έχουμε ιστορική υποχρέωση να δράσουμε. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας προσφέρει η Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι ένοχοι. Η παραμονή τους στην κυβέρνηση της χώρας είναι επικίνδυνη».

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κρήτη, αντέδρασε λέγοντας ότι η πρόταση είναι «καλοδεχούμενη», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «σήμερα ο Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας».

Η κυβέρνηση διαμήνυσε ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει την ευκαιρία της τριήμερης συζήτησης προκειμένου να αναδειχθεί το έργο της, αλλά και οι διαφορές της από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει: «Δεν επιλέγω τη σύγκρουση με τον κ. Τσίπρα, αλλά τη σύγκριση».

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την οργάνωση της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας, ανέφεραν ότι «μετά από 6 μήνες συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει τώρα να αφήσει στο σκοτάδι και τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». 

«Ορίζοντας τη συζήτηση της Τετάρτης και της Πέμπτης μέχρι τις τρεις τα χαράματα και ολοκληρώνοντας την άρον άρον το μεσημέρι της Παρασκευής, για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά επιχειρούν να μην ενημερωθούν επαρκώς οι πολίτες για την εκτροπή που ενορχήστρωσε ο κ. Μητσοτάκης. Με αυτόν τον τρόπο όμως επιβεβαιώνουν ξανά την ενοχή τους και κάνουν τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι δήθεν ‘είναι καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας’ να μοιάζουν με το πιο σύντομο ανέκδοτο. Έντρομοι μπροστά στην αποκάλυψη της αλήθειας, επιχειρούν την συσκότιση ακόμη και αυτή την ώρα. Ό,τι κι αν κάνουν, το φως της αλήθειας νίκησε ήδη το σκοτάδι της συγκάλυψης», προσθέτει η Κουμουνδούρου. 

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας είχε δηλώσει ότι, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, οι συνεδριάσεις θα ολοκληρώνονται στις τρεις με τρεισήμισι το πρωί, προκειμένου να μιλήσουν το δυνατό περισσότεροι βουλευτές και προκειμένου η συζήτηση να ολοκληρωθεί περίπου στις τέσσερις το μεσημέρι της Παρασκευής, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός αναχωρεί για Ιαπωνία. 


Live

 


Φίλης: Ο κ. Μητσοτάκης πιάστηκε με τον κοριό στο αυτί

«Σήμερα, 8 χρόνια από την εκλογική νίκη του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ στις 25/1/2015, αναλαμβάνουμε μια νέα ιστορική πρωτοβουλία, να απαλλάξουμε τη χώρα από το όνειδος της παραμονής της ΝΔ στην εξουσία», τόνισε στην ομιλία του, ο εκ των εισηγητών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, Νίκος Φίλης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός πιάστηκε με τον κοριό στο αυτί» και επέκρινε τη ΝΔ ότι προχωρά σε «επιχείρηση πλαστού συμψηφισμού», που – όπως είπε – «συνιστά ομολογία ενοχής».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News