Podcasts Τετάρτη 16/02/2022, 18:13
PODCASTS

Efood στο Money Pοd: Σε φάση ανάπτυξης το ελληνικό e-delivery, παρακολουθούμε τη συζήτηση για το πλαίσιο εργασίας 

Η αγορά του e–delivery στην Ελλάδα

Efood στο Money Pοd: Σε φάση ανάπτυξης το ελληνικό e-delivery, παρακολουθούμε τη συζήτηση για το πλαίσιο εργασίας 

Η αγορά του edelivery στην Ελλάδα είναι ακόμη σε φάση μετάβασης, τόσο σε επίπεδο παικτών όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών, επεσήμανε η Chief Operating Officer του efood, Θέτις Γούλιου, μιλώντας στο νέο podcast της Καθημερινής, The Money Pod.

Απαντώντας στην ερώτηση πόσο ανταγωνισμό μπορεί να αντέξει η ελληνική αγορά, σχολίασε ότι η ύπαρξη πλουραλισμού είναι βασική συνθήκη για την περαιτέρω ανάπτυξη του χώρου, καθώς κατά κάποιον τρόπο εκπαιδεύει τους καταναλωτές σε νέες συνήθειες, και άλλωστε «πιστοποιεί τη δυναμική της αγοράς».

«Φυσικά και παρακολουθούμε τη συζήτηση, σε ευρωπαϊκό και ελληνικό επίπεδο, για τη διαμόρφωση του πλαισίου εργασίας, και προσανατολισμός μας είναι η δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας, σε αποδοχές και παροχές», ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στον απόηχο της συζήτησης για τις συμβάσεις του προσωπικού της efood – 5.000 εργαζόμενοι. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι το 2021 οι παροχές της εταιρείας στην ομάδα των διανομέων της ανήλθαν σε 1.800.000 ευρώ.

Σημειωτέον, σε διεθνές επίπεδο, η αγορά του edelivery ανέρχεται σε 150 δισ. ευρώ και μια από τις τελευταίες τάσεις που έχει φτάσει και στην ελληνική αγορά θεωρείται το quick commerce, δηλαδή η παράδοση προϊόντων σε ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες.

Το πρώτο επεισόδιο του Τhe Money Pod ανέλυσε επίσης την απειλή του ransomware – δηλαδή της κυβερνοεπίθεσης με στόχο τα λύτρα – για τις επιχειρήσεις.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Επ. Ανταγωνισμού: Ανησυχίες για μονοπώλιο της Delivery Hero στην αγορά delivery

Ανταγωνισμός στις πλατφόρμες e-εμπορίου: Μετά τα Skroutz και Public.gr έρχεται το Shopflix.gr

Πώς οι ελληνικές startups έγιναν «global» – Ο δρόμος προς τα μεγάλα deals

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News