Podcasts Τρίτη 19/12/2023, 12:01
SEV INNOVATIVE GREEKS TALKS

Στ. Παπαδόπουλος: Ο πατριάρχης της βιοτεχνολογίας στην Αμερική και μεγάλος αντίπαλος του Αλτσχάιμερ

Στ. Παπαδόπουλος: Ο πατριάρχης της βιοτεχνολογίας στην Αμερική και μεγάλος αντίπαλος του Αλτσχάιμερ

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος είναι ο πρόεδρος της Exelixis Inc  και πρώην πρόεδρος του δ.σ. της Biogen, της εταιρείας βιοτεχνολογίας που αξίζει περισσότερα από 40 δισ. δολάρια.  Σκοπός του είναι να καταπολεμήσει τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το Αλτσχάιμερ.

Όμως, όλα ξεκίνησαν από τις δύο μεγάλες του αγάπες, τη φυσική και την Αμερική! Βρέθηκε με υποτροφία εκεί στην ηλικία των 18, έγινε πρόεδρος των φοιτητών, είχε πολιτική άποψη και τη… χρησιμοποίησε έξυπνα για να αναμορφώσει το κολλέγιο του.

Στη συζήτησή του με τον Μάρκο Βερέμη, κάνει αναδρομή στα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τα Λαδάδικα, εξηγεί γιατί έχασε την υποτροφία ως μαθητής παρότι ήταν σημαιοφόρος, αναφέρεται για το θάνατο του πατέρα του και μιλάει για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, από μικρό παιδί. Ακόμα, συζητούν για το πώς λειτουργεί ο καρκίνος, τις πειραματικές θεραπείες αλλά και για επενδύσεις από τη δεκαετία του 1990!

Ευχαριστούμε την Eurobank και την Grant Thornton που μέσα από τον κορυφαίο θεσμό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awards υποστήριξαν την παραγωγή της σειράς συζητήσεων Innovative Greeks Talks.

Disclaimer: Ο ΣΕΒ προσφέρει την ευκαιρία να ακουστούν οι απόψεις και οι εμπειρίες των προσκεκλημένων στα Innovative Greeks Talks. Οι γνώμες και οι απόψεις που εκφράζονται μέσα σε αυτά είναι προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν απηχούν γνώμες και απόψεις του ΣΕΒ.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News