Podcasts Πέμπτη 28/09/2023, 13:50
INNOVATIVE GREEKS

Τίμος Σελλής: Τεχνητή νοημοσύνη, προστασία των δεδομένων και λογοκλοπή

Τίμος Σελλής: Τεχνητή νοημοσύνη, προστασία των δεδομένων και λογοκλοπή

Ο Τίμος Σελλής σπούδασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο πανεπιστήμιο του Berkeley, έκανε το διδακτορικό του στο Harvard και δίδαξε στο ΕΜΠ, στο πανεπιστήμιο του Maryland και στην Αυστραλία.

Πλέον, είναι ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Αρχιμήδης με κύριο αντικείμενο την Τεχνητή Νοημοσύνη. Υποστηρίζει ότι οι στατιστικοί κάνουν την… ίδια δουλειά εδώ και πολλά χρόνια ενώ δεν του αρέσει ο όρος «τεχνητή νοημοσύνη»! Θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του κλάδου είναι η έλλειψη επαρκούς Data Governance και εξηγεί τα προβλήματα που μπορεί να επιφέρει. 

Στη συζήτησή του με τον Μάρκο Βερέμη, αναφέρονται στα δεδομένα που έχουν τα Loyalty Programs ανά τον κόσμο, στα κοινωνικά δίκτυα και τον τρόπο που επηρεάζουν την ζωή μας αλλά και στο ChatGPT. Ακόμα, κάνει την αυτοκριτική των πανεπιστημιακών και απαντάει στην ερώτηση: Πώς θα περνούσες την τελευταία σου μέρα στη γη; 

Ευχαριστούμε την Microsoft για την υποστήριξή της στην παραγωγή της σειράς συζητήσεων Innovative Greeks Talks.

Disclaimer: Ο ΣΕΒ προσφέρει την ευκαιρία να ακουστούν οι απόψεις και οι εμπειρίες των προσκεκλημένων στα Innovative Greeks Talks. Οι γνώμες και οι απόψεις που εκφράζονται μέσα σε αυτά είναι προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν απηχούν γνώμες και απόψεις του ΣΕΒ.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News