Podcasts Δευτέρα 19/06/2023, 13:19
INNOVATIVE GREEKS

Νικόλας Γαλακάτος: Πώς επενδύεις 10 δισ. δολάρια στην υγεία;

Νικόλας Γαλακάτος: Πώς επενδύεις 10 δισ. δολάρια  στην υγεία;

Η μητέρα του ήταν γιατρός και ο πατέρας του επιχειρηματίας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο Reed, στο MIT και στο Harvard πριν μπει στην αγορά εργασίας. Πλέον, ο Νικόλας Γαλακάτος εργάζεται στην επενδυτική εταιρεία Blackstone και διαχειρίζεται περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μαζί με τον Μάρκο Βερέμη συζητούν για τις γενιές φαρμάκων, τα άλματα που έχει κάνει η ιατρική και η βιοτεχνολογία αλλά και για τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η επιστήμη όσο αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής.

Μιλάνε για τις 30.000 καταγεγραμμένες ασθένειες, για το κόστος δημιουργίας ενός φαρμάκου -που μπορεί να φτάσει και τα 2,5 δισ.!- και την παροιμιώδη ασυνέπεια των ανθρώπων που καλούνται να παίρνουν τα φάρμακά τους.

 

Ευχαριστούμε την Eurobank και την Grant Thornton που μέσα από τον κορυφαίο θεσμό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awards υποστήριξαν την παραγωγή της σειράς συζητήσεων Innovative Greeks Talks.

Disclaimer: Ο ΣΕΒ προσφέρει την ευκαιρία να ακουστούν οι απόψεις και οι εμπειρίες των προσκεκλημένων στα Innovative Greeks Talks. Οι γνώμες και οι απόψεις που εκφράζονται μέσα σε αυτά είναι προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν απηχούν γνώμες και απόψεις του ΣΕΒ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News