ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ένα κορίτσι που πνίγεται, εκπέμπει SOS για το αύριο

Ένα κορίτσι που πνίγεται, εκπέμπει SOS για το αύριο

Κοιτάζοντας με παγωμένο βλέμμα μέσα από τα θολά νερά του ποταμού Νερβιόν στο Μπιλμπάο, το τρομακτικά «ζωντανό» πρόσωπο μίας κοπέλας που πνίγεται στην παλίρροια προκαλεί αισθήματα ανατριχίλας στους κατοίκους της ισπανικής πόλης από την περασμένη εβδομάδα, όταν έκανε απροειδοποίητα την εμφάνισή του. 

Ένα κορίτσι που πνίγεται, εκπέμπει SOS για το αύριο-1

Το άγαλμα του Μεξικανού υπερρεαλιστή Ρούμπεν Ορόσκο, φτιαγμένο από fiberglass, φέρει το όνομα Bihar (που στη γλώσσα των Βάσκων σημαίνει «αύριο» και πρωταγωνιστεί στην εκστρατεία του φιλανθρωπικού ιδρύματος της τράπεζας Kutzabank, που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να συζητήσουν για την κλιματική κρίση και το πώς θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του πλανήτη. H ισπανική οικονομία προβλέπεται να «τρέξει» με ρυθμούς 5,6% φέτος, αλλά είναι εξ αυτών που απειλούνται περισσότερο στην Ευρώπη από τα ακραία φαινόμενα, που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. 

«Έχει ως στόχο να δείξει ότι οι πράξεις μας μπορούν να μας βυθίσουν ή να μας κρατήσουν στην επιφάνεια» δήλωσε ο ίδιος ο καλλιτέχνης στο ισπανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Nius. 

Ένα κορίτσι που πνίγεται, εκπέμπει SOS για το αύριο-2

Στην άμπωτη το άγαλμα, βάρους 120 κιλών, αναδύεται στην επιφάνεια και στην πλημμυρίδα βυθίζεται καθημερινά, με το BBK να καλεί τους πολίτες να μην αποστρέφουν το βλέμμα, αλλά να κοιτάξουν «τι θα γίνει εάν επιμείνουμε σε μη βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης». 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News