Σαν Σήμερα Παρασκευή 19/03/2021, 09:56
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Η πρώτη ληστεία τράπεζας

Η πρώτη ληστεία τράπεζας

19 Μαρτίου 

 

1831: Για πρώτη φορά καταγράφεται ληστεία σε αμερικανική τράπεζα. Οι ληστές δεν ταλαιπωρήθηκαν ιδιαίτερα. Άνοιξαν τις πόρτες της City Bank στη Γουόλ Στριτ με αντίγραφα κλειδιά και απέσπασαν 245.000 δολάρια. Το αντίστοιχο ποσό σήμερα θα ήταν 6 εκατ. δολάρια. Λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια καταναγκαστικής εργασίας στο Sing Sing. Σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής οι δράστες ήταν ο Έντουαρντ Σμιθ (γνωστός και με το παρατσούκλι Χάνιμαν) και ο Γουίλιαμ Μόρι. Είχαν προλάβει να ξοδέψουν 60.000 δολάρια όταν έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας. 

 

2001: Η μεγαλύτερη μεταλλευτική της Αυστραλίας, BHP, ανακοίνωσε συγχώνευση ύψους 28 δισ. δολαρίων με την εισηγμένη στο Λονδίνο Billiton. Δημιουργήθηκε έτσι ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος εξόρυξης στον κόσμο.

 

2002: Δολοφονείται από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες στη Μπολόνια ο Μάρκο Μπιάτζι, υπουργός της κυβέρνησης του Σίβλιο Μπερλουσκόνι, που προώθησε μεταρρυθμίσεις για περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας.

 

2007:  110 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε έκρηξη μεθανίου σε ανθρακωρυχείο της Σιβηρίας. Ήταν ένα από τα πιο φονικά δυστυχήματα στην μεταλλευτική βιομηχανία της Ρωσίας. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News