Σαν Σήμερα Δευτέρα 26/06/2023, 07:26
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Είναι δισεκατομμυριούχος αλλά μένει σε ένα σπίτι το οποίο αγόρασε για 31.500 δολάρια

Είναι δισεκατομμυριούχος αλλά μένει σε ένα σπίτι το οποίο αγόρασε για 31.500 δολάρια

26 Ιουνίου 2006

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Warren Buffett δωρίζει περίπου 30,7 δισ. δολάρια στο Bill & Melinda Gates Foundation, καθώς οι δύο πλουσιότεροι –τότε- άνθρωποι του κόσμου ενώνουν τις περιουσίες τους σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις ασθένειες, να μειώσουν τη φτώχεια και να βελτιώσουν την εκπαίδευση.

Τότε, ο Buffett υποσχέθηκε να κάνει ετήσιες δωρεές μετοχών της εταιρείας του, της Berkshire Hathaway, στο Bill & Melinda Gates Foundation για όσο ζει.

Με την πιο πρόσφατη δωρεά του, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, έχει διαθέσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς περισσότερα από 50 δισ. δολάρια. Πρόκειται για ποσό που ξεπερνά το σύνολο της περιουσίας που είχε το 2006, όταν δεσμεύτηκε να κάνει τις δωρεές αυτές.

Είναι δισεκατομμυριούχος αλλά μένει σε ένα σπίτι το οποίο αγόρασε για 31.500 δολάρια-1
φωτ.: AP

Άλλωστε, ο 92χρονος θρυλικός επενδυτής έχει αποδείξει στην πράξη ότι δεν χρειάζεται πολλά χρήματα στην καθημερινότητά του.

Μένει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε το 1958

Οι δισεκατομμυριούχοι ζουν, κατά κανόνα, σε επαύλεις, αλλά όχι ο Warren Buffett. Ο μεγαλοεπενδυτής ζει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε το 1958 στην Όμαχα της Νεμπράσκα. Τότε, είχε πληρώσει 31.500 δολάρια, δηλαδή περίπου 285.000 δολάρια σε σημερινά χρήματα. «Δεν θα το άλλαζα για τίποτα», έχει πει στο CNBC.

Ξεκινά την ημέρα του με ένα φθηνό πρωινό

Είναι γνωστό ότι ο Buffett περνά από τα McDonald’s πριν πάει στο γραφείο του το πρωί. Τις περισσότερες μέρες, διαλέγει ένα σάντουιτς με μπέικον, αυγό και τυρί, που κοστίζει 3,89 δολάρια. Αλλά όταν ταξιδεύει, συνηθίζει να τρώει ένα πακέτο μπισκότα Oreos για πρωινό. «Ένα πράγμα που με ξάφνιασε όταν το έμαθα για τον Warren είναι ότι βασικά εξακολουθεί να τρώει όσα του άρεσαν όταν ήταν 6 ετών», έχει πει για αυτόν ο φίλος του, Bill Gates. «Κυρίως τρώει μπέργκερς, παγωτό και Coca Cola».

Είναι δισεκατομμυριούχος αλλά μένει σε ένα σπίτι το οποίο αγόρασε για 31.500 δολάρια-2
φωτ.: AP

«Έλεγξα τους αναλογιστικούς πίνακες και τα 6χρονα έχουν το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων. Έτσι αποφάσισα να τρώω σαν 6χρονο. Είναι το πιο ασφαλές μονοπάτι που μπορώ να ακολουθήσω», έχει δηλώσει ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος.

Αγοράζει αυτοκίνητα με μειωμένες τιμές

Ο Buffett δεν αλλάζει αυτοκίνητο μέχρι αυτό που οδηγεί να παλιώσει τόσο πολύ ώστε η κόρη του να του πει: «Αυτό είναι ντροπιαστικό, ώρα για νέο αυτοκίνητο».

Ο ίδιος το δικαιολογεί λέγοντας ότι δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα κάθε χρόνο, και έτσι δεν έχει λόγο να αλλάζει τα αυτοκίνητά του πολύ συχνά.

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει η κόρη του, Susie Buffett, αγοράζει αυτοκίνητα που έχουν μειωμένη τιμή για κάποιο λόγο. Για παράδειγμα, μπορεί να προτιμήσει ένα αμάξι που είχε υποστεί ζημιές από χαλάζι: Το αυτοκίνητο έχει επιδιορθωθεί και δεν έχει κανένα πρόβλημα, αλλά η τιμή του είναι χαμηλότερη.

Έχει φθηνά χόμπι

Συνήθως, οι δισεκατομμυριούχοι περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους σε κάποιο superyacht, ή ακόμα και στα κάποιο διαστημόπλοιο. Ο Buffet παίζει μπριτζ.

«Εάν παίζω μπριτζ και περάσει από μπροστά μου μία γυμνή γυναίκα, δεν θα τη δω καν», έχει πει σε μία συνέντευξή του.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Διάβασε το «1.000 τρόποι για να βγάλετε 1.000 δολάρια» – Έβγαλε 100 δισ. δολάρια

Γουόρεν Μπάφετ: Το σκάνδαλο με το λάδι της σαλάτας που «γέννησε» έναν γκουρού των επενδύσεων

Γουόρεν Μπάφετ: Το Νο1 λάθος που κάνουν οι γονείς όταν μαθαίνουν τα χρήματα στα παιδιά τους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News