Life & Arts Σάββατο 25/06/2022, 10:59
ΣΠΟΡ

Σ. Τσιτσίπας: Διεκδικεί τον πρώτο του τίτλο σε χορτάρι

Σ. Τσιτσίπας: Διεκδικεί τον πρώτο του τίτλο σε χορτάρι

Τον πρώτο του τίτλο σε χόρτο θα επιδιώξει να κατακτήσει σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όταν αντιμετωπίσει-όχι πριν τις 16:00- τον 34χρονο Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα-Αγκούτ, στον πρώτο του-επίσης-τελικό σε αυτή την επιφάνεια, στο τουρνουά της Μαγιόρκα (Mallorca Championships). 
 
Χθες ο Έλληνας πρωταθλητής (νο 6 στον κόσμο) νίκησε τον Γάλλο Μπενζαμέν Μπονζί, (Νο 56 στον κόσμο) με 6-4, 6-4 μετά από 93 λεπτά αγώνα, ενώ λίγο αργότερα ο Μπαουτίστα-Αγκούτ (νο 26 στον κόσμο) επικράτησε με 2-0 σετ (7-6, 6-2) του Ελβετού Αντουάν Μπελιέ, μετά 79 λεπτά.

«Έχω μια ωραία πρόκληση μπροστά μου κόντρα στον Τσιτσιπά. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι ένας παίκτης που σερβίρει πολύ καλά, που βασίζεται στο σερβίς και θα προσπαθήσω να είμαι πολύ επιθετικός και να παίξω το παιχνίδι μου. Ελπίζω ότι θα υπάρχει μια ωραία ατμόσφαιρα στο κεντρικό γήπεδο, θα γίνει ένας καλός αγώνας και ελπίζω να καταφέρω να κερδίσω», είπε ο Μπαουτίστα-Αγκούτ, ο οποίος ξεπέρασε το νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεβ και έφτασε στα ημιτελικά του τουρνουά της Μαγιόρκα. 

Ήταν η τέταρτη φορά που ο 34χρονος Ισπανός κέρδισε τον νο 1 παίκτη στην κατάταξη ATP, με τις τρεις προηγούμενες νίκες του να έρχονται κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Με τη χθεσινή νίκη του, ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 39 στην τρέχουσα περίοδο και αυτός θα είναι ο τέταρτος τελικός του στη σεζόν, έχοντας καταφέρει να διατηρήσει τον τίτλο του στο Μόντε Κάρλο τον Απρίλιο, ενώ ηττήθηκε στο Ρότερνταμ και στη Ρώμη.

Για τον Ισπανό είναι συνολικά ο 20ος τελικός του και δεύτερος στο χόρτο. Ο Μπαουτίστα -Αγκούτ, ο οποίος κατέκτησε το στέμμα στο γρασίδι στο ‘s-Hertogenbosch το 2014, κατέχει πλέον ρεκόρ 40-17 στο χόρτο και θα έχει ως στόχο να κερδίσει τον δεύτερο τίτλο του μέσα στη χρονιά όταν θα αντιμετωπίσει τον Τστισίπα, έχοντας σηκώσει το τρόπαιο στη Ντόχα.

Οι δύο τους θα αγωνιστούν για τρίτη φορά στην καριέρα τους. Και στις δύο προηγούμενες νίκησε ο Τσιτσιπάς, με 3-1 σετ  (7-5, 4-6, 6-4, 7-6) στα προημιτελικά του Australian Open το 2019 και με 2-0 (7-5,7-5) στο ATP Cup 2021.

Οκτώ είναι οι συνολικοί τίτλοι του Έλληνα πρωταθλητή, δύο περισσότερους έχει ο Ισπανός, στα 19.546.913 τα χρήματα το…ταμείο-καριέρας του Τσιτσιπά, στα 15.895 446 του Μπαουτίστα -Αγκούτ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News