Life & Arts Τρίτη 1/06/2021, 14:58
ΣΠΟΡ

Ναόμι Οσάκα: Η Nike στηρίζει την απόφασή της να αποχωρήσει από το Roland Garros

Ναόμι Οσάκα: Η Nike στηρίζει την απόφασή της να αποχωρήσει από το Roland Garros

Η απόφαση της Ναόμι Οσάκα, ενός από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου τένις, να αποσυρθεί από το Rolland Garros, αιφνιδίασε πολλούς, αλλά και επικροτήθηκε από ακόμη περισσότερους. Μεταξύ αυτών που στηρίζουν την αθλήτρια είναι ο σπόνσοράς της, Nike, ο οποίος και έδωσε τα εύσημα στην Οσάκα για τη γενναία απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της με την κατάθλιψη. 

«Οι σκέψεις μας είναι με την Ναόμι. Τη στηρίζουμε και αναγνωρίζουμε το θάρρος της στο να μοιραστεί την εμπειρία της για την ψυχική υγεία» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Οι διοργανωτές του τουρνουά επέβαλαν στην Οσάκα πρόστιμο ύψους 15.000 επειδή αρνήθηκε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης μετά τη νίκη της στον πρώτο γύρο. Η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια είχε γνωστοποιήσει από την περασμένη Τετάρτη με ανάρτησή της στο Twitter ότι δεν θα συμμετέχει σε συνεντεύξεις Τύπου κατά τη διάρκεια του τουρνουά, επικαλούμενη λόγους ψυχικής υγείας. Ωστόσο αυτό δεν κρίθηκε ικανό να κάμψει την αντίδραση των διοργανωτών του Rolland Garros που διεμήνυσαν πως «έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις».

Ανακοινώνοντας τελικά χθες την απόφασή της να αποσυρθεί, αποκάλυψε ότι έχει περάσει «μεγάλες περιόδους κατάθλιψης» από την πρώτη κατάκτηση του τίτλου Grand Slam το 2018 και έπειτα. 

Η ιαπωνική εταιρεία τροφίμων Nissin Foods, επίσης εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης: «Προσευχόμαστε για την ταχύτερη δυνατή ανάρρωση της κ. Ναόμι Οσάκα και ευχόμαστε να συνεχίσει την επιτυχία της». 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS