Life & Arts Παρασκευή 5/03/2021, 20:40
ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Στήριξη από Βρυξέλλες ζητά η VW για κατασκευή μονάδας μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων σε Ισπανία

Στήριξη από Βρυξέλλες ζητά η VW για κατασκευή μονάδας μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων σε Ισπανία

Σαφή δέσμευση από τις Βρυξέλλες ζητά η Volkswagen, μητρικός όμιλος της ισπανικής αυτοκινητοβιοηχανίας SEAT, προκειμένου να χρηματοδοτήσει σχέδιο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ισπανία, όπως ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Χέρμπερτ Ντίες. 

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει κονδύλια της Ε.Ε. για τη σύσταση κοινοπραξίας με συμμετοχή ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με τη SEAT και την εταιρεία ενέργειας Ιberdrola με σκοπό τη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου στην χώρα για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Η SEAT είχε γνωστοποιήσει πέρυσι τα σχέδιά της να κατασκευάσει ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ισπανία από το 2025, όμως προσπαθεί να συνδέσει την κατασκευή με κρατική στήριξη, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες σπεύδουν να αυξήσουν την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων για να ανταποκριθούν στις πιο αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές. 

«Ελπίζουμε η Κομισιόν να φανεί πρόθυμη και να χρηματοδοτήσει το σχέδιό μας που θα είναι ιστορικής σημασίας για την Ισπανία και την Ευρώπη», τόνισε o Ντίες. Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου της Ευρώπης, η Ισπανία έχει τη δυναμική να καταστεί κέντρο ηλεκτροκίνησης. Αυτή τη στιγμή, τα ηλεκτρικά οχήματα μάρκας SEAT κατασκευάζονται σε Γερμανία και Σλοβακία. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News