Life & Arts Πέμπτη 18/01/2024, 15:16
ΤΕΧΝΗ

Kathleen Kennedy (ΜΙΤ): Η επιτυχία αφορά το πώς θα κάνετε τον οργανισμό σας πιο έξυπνο

Kathleen Kennedy (ΜΙΤ): Η επιτυχία αφορά το πώς θα κάνετε τον οργανισμό σας πιο έξυπνο

Πώς μπορούμε να οργανώσουμε τις εταιρείες μας ώστε να καταστούν πιο έξυπνες και έτοιμες για το μελλον; Μιλώντας στο EmTech Europe 2024, το παγκοσμίου φήμης Συνέδριο του MIT Technology Review, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την εφημερίδα Καθημερινή, η Kathleen Kennedy, Εκτελεστική Διευθύντρια στο MIT Center for Collective Intelligence, ανέδειξε τη σημασία του σχεδιασμού και της εκπαίδευσης για να έχουμε ευφυείς οργανισμούς.

Αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της έννοιας του supermind design, μιας μεθοδολογίας που βοηθά να δημιουργούμε καινοτόμες ιδέες, καθοδηγώντας μας από τη μια ιδέα στην άλλη, μερικές φορές με απροσδόκητους τρόπους. «Η μεθοδολογία αυτή μπορεί να συνδυαστεί με άλλες, όπως για παράδειγμα το design thinking». Παρέθεσε μια σειρά από καινοτόμα εργαλεία της μεθοδολογίας supermind, ενώ μίλησε και για τη δουλειά που κάνει το Collective Intelligence Design Lab του MIT, χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω για να λύσει πραγματικές προκλήσεις σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Kathleen Kennedy (ΜΙΤ): Η επιτυχία αφορά το πώς θα κάνετε τον οργανισμό σας πιο έξυπνο-1
Kathleen Kennedy, Εκτελεστική Διευθύντρια, MIT Center for Collective Intelligence

Η κ. Kennedy επισήμανε επίσης το χάσμα δεξιοτήτων που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τονίζοντας την ανάγκη επανεκπαίδευσης των εργαζομένων τα επόμενα χρόνια, κάτι που λίγες εταιρείες ξέρουν πώς να κάνουν. «Πρέπει να μαθαίνουμε συνεχώς. Πώς θα το κάνουμε αυτό;» αναρωτήθηκε, προτείνοντας ως λύση το «Μοντέλο ACE», το οποίο έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά: είναι (α) ατομικό, προσωποποιημένο και ασύγχρονο, (β) ομαδικό και ζωντανό όταν χρειάζεται και (γ) εφαρμοσμένο, προσαρμοσμένο στην εκάστοτε δουλειά και mentored. «Η επιτυχία δεν θα αφορά το πώς θα κάνετε τον οργανισμό σας πιο παραγωγικό, αλλά το πώς θα τον κάνετε πιο έξυπνο».

Kathleen Kennedy (ΜΙΤ): Η επιτυχία αφορά το πώς θα κάνετε τον οργανισμό σας πιο έξυπνο-2
Moderator: Melissa Heikkila, Senior Reporter for AI, MIT Technology Review

Στη συζήτηση που ακολούθησε με τη Melissa Heikkilä, Senior Reporter για την τεχνητή νοημοσύνη στο MIT Technology Review, διαπίστωσε ότι οι οργανισμοί αντιλαμβάνονται πια ότι η τεχνητή νοημοσύνη τους είναι χρήσιμη. Ποιες είναι οι κύριες παγίδες που θα πρέπει να αποφύγουν καθώς την υιοθετούν; «Θυμηθείτε το core business σας. Θυμηθείτε τους πελάτες σας», απάντησε. «Πιστεύω ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει την ανθρώπινη ζωή», κατέληξε.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: emtecheurope.com

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: emtecheurope.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News