Life & Arts Παρασκευή 11/02/2022, 16:44
LIFE & ARTS

FIFA vs Super Bowl: Η τηλεθέαση δείχνει ποιο είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός

FIFA vs Super Bowl: Η τηλεθέαση δείχνει ποιο είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός

Όσο οι Αμερικάνοι ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, το 56ο Super Bowl, ο υπόλοιπος κόσμος δεν ενδιαφέρεται και τόσο, όπως φαίνεται και από την τηλεθέαση. Από την πλευρά των Αμερικανών είναι δύσκολο να κατανοήσουν ότι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο παιχνίδι για το αμερικανικό ποδόσφαιρο έχει ελάχιστη απήχηση στον υπόλοιπο κόσμο.

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αντιθέτως έχει κερδίσει τεράστιο τηλεοπτικό κοινό σε σχέση με το Super Bowl. Το παγκόσμιο κύπελλο FIFA είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός στον κόσμο, φτάνοντας αρκετά συχνά περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο τηλεθεατές σε ολόκληρη την υφήλιο.

Σύμφωνα με στοιχεία του FIFA, ο τελικός του παγκοσμίου κυπέλλου στη Ρωσία μεταξύ Γαλλίας και Κροατίας το 2018 έφτασε κατά μέσον όρο τους 517 εκατομμύρια τηλεθεατές σε live μετάδοση. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, παρακολούθησε τουλάχιστον 1,1 δισ. άτομα.

Επίσης, ο τελικός του παγκοσμίου κυπέλλου το 2010 στη Νότιο Αφρική είχε κατά μέσον όρο 531 εκατ. τηλεθεατές και το 2014 στην Βραζιλία είχε 562 εκατ. τηλεθεατές.

Αντιθέτως, το Super Bowl του 2021 είχε  91,6 εκατ. τηλεθεατές στις ΗΠΑ και εκτιμάται πως παγκοσμίως κέρδισε μεταξύ 30 και 50 εκατ. τηλεθεατές. Σημειώνεται πως το φετινό Super Bowl ξεκινάει αυτή την Κυριακή.

FIFA vs Super Bowl: Η τηλεθέαση δείχνει ποιο είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός-1

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόσες γλώσσες κινδυνεύουν να «εξαφανιστούν» δια παντός

Οι πιο εντυπωσιακές εγκαταλελειμμένες πόλεις της Ευρώπης

Όσκαρ 2022: Μεγάλες εκπλήξεις και μεγάλες παραλείψεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News