Life & Arts Δευτέρα 31/05/2021, 18:10
LIFE & ARTS

Σε ρωσικό κόμμα ο Στίβεν Σιγκάλ

Σε ρωσικό κόμμα ο Στίβεν Σιγκάλ

Στη ρωσική πολιτική συμμαχία «A Just Russia – Patriots – For Truth» προσχώρησε ο Αμερικάνος ηθοποιός Στίβεν Σιγκάλ που έγινε γνωστός τις δεκαετίες ’80 και ’90 ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής σε ταινίες πολεμικών τεχνών.

Ο Σιγκάλ είναι ένθερμος υποστηρικτικής του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και μάλιστα το 2016 απέκτησε και τη ρωσική υπηκοότητα παράλληλα με την αμερικάνικη (έχει και σερβική).

Σύμφωνα με τον Guardian, ο ηθοποιός μιλώντας στην τελετή υποδοχής του στο ρωσικό κόμμα κάλεσε σε καταστολή των επιχειρήσεων που μολύνουν το περιβάλλον. Το κόμμα σχηματίστηκε φέτος όταν τρεις μικρότερες αριστερές πολιτικές κινήσεις που υποστηρίζουν τον Ρώσο Πρόεδρο ενώθηκαν. Αυτή τη στιγμή το κόμμα ελέγχει ένα πολύ μικρό ποσοστό της Ρωσικής Δούμας και θα πάρει μέρος στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο Σιγκάλ μυήθηκε στις πολεμικές τέχνες στην Ιαπωνία στις αρχές του ’70 όπου έμαθε αϊκίντο και ήταν ο πρώτος «Δυτικός» που πήρε άδεια να ανοίξει δική του σχολή στη χώρα. Αργότερα γύρισε στις ΗΠΑ ανοίγοντας ντόντζο στο Νέο Μεξικό και έπειτα στο Χόλιγουντ. Το 1987 έκανε την πρώτη του ταινία «Above the law» σε σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις και οι πολεμικές τέχνες του άνοιξαν το δρόμο προς την επιτυχία.

Ο Σιγκάλ επισκέφθηκε πρόσφατα τη Βενεζουέλα για χάρη της Ρωσίας και έκανε δώρο στον Νικολά Μαδούρο ένα σπαθί σαμουράι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από The Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News