Life & Arts Πέμπτη 3/12/2020, 11:00
LIFE & ARTS

Ενας μήνας Χριστούγεννα στο Netflix

Ενας μήνας Χριστούγεννα στο Netflix

Συνήθως λέμε πως ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας του σινεμά, όταν και η παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή ρίχνει στην αγορά τα καλύτερα όπλα της, είτε για να κατακτήσει τις προσοδοφόρες κορυφές του χριστουγεννιάτικου box office, είτε για να μας συστήσει τις ταινίες που θα πρωταγωνιστήσουν στα βραβεία Οσκαρ μερικούς μήνες αργότερα. Φέτος ωστόσο είναι μάλλον πιο ταιριαστό να μιλήσουμε για μήνα της… πλατφόρμας. Με τις κινηματογραφικές αίθουσες κλειστές και στην Ελλάδα, το Netflix και οι υπόλοιπες διαδικτυακές επιλογές έχουν την τιμητική τους, κάτι το οποίο γνωρίζουν και ανάλογα καταρτίζουν το πρόγραμμά τους.

 Για να μείνουμε στο Netflix, ο μήνας που ξεκινά υπόσχεται αρκετές συγκινήσεις: πρώτο και καλύτερο φυσικά το «Mank» (4/12) του Ντέιβιντ Φίντσερ. Ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης («Fight Club», «Social Network») επιστρέφει για να αφηγηθεί την ιστορία δημιουργίας μιας από τις πιο εμβληματικές ταινίες όλων των εποχών, του «Πολίτη Κέιν». Πρωταγωνιστής του είναι ο θρυλικός, αλκοολικός σεναριογράφος του φιλμ, Χέρμαν Μάνκιεβιτς (Γκάρι Ολντμαν), ενώ σκηνικό του «Mank» αποτελεί το Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1930. Κι αν το παραπάνω αποτελεί την βασική ελπίδα του Netflix, ώστε να κατακτήσει (επιτέλους) την οσκαρική κορυφή, σίγουρα δεν είναι το μόνο.

Ενας μήνας Χριστούγεννα στο Netflix-1 

Στις 23 Δεκεμβρίου εκεί θα προσγειωθεί και «Ο ουρανός του μεσονυχτίου», η καινούρια ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος βρίσκεται ξανά τόσο πίσω όσο και μπροστά από την κάμερα ως πρωταγωνιστής. Εδώ υποδύεται έναν μοναχικό επιστήμονα, ο οποίος από την Αρκτική προσπαθεί να επικοινωνήσει με μια ομάδα αστροναυτών, που επιστρέφουν στη Γη, ενώ αυτή έχει πια γνωρίσει μια τρομακτική καταστροφή. Επιπλέον στις 18/12 θα δούμε και τη «Θρυλική Μα Ρέινι», μια βιογραφία της «μητέρας του μπλουζ» -την ερμηνεύει η Βαϊόλα Ντέιβις- στην οποία πρωταγωνιστεί και ο εκλιπών Τσάτνγουικ Μπόουζμαν, στον τελευταίο ρόλο της καριέρας του.

Εκτός από ταινίες φυσικά, Netflix σημαίνει κυρίως τηλεοπτικές σειρές, από αυτές που σε καθηλώνουν στον καναπέ. Αυτόν το μήνα δείχνουν να κυριαρχούν τα θρίλερ μυστηρίου με νεαρούς πρωταγωνιστές, όπως το «Tiny Pretty Things» (14/12), το οποίο εκτυλίσσεται σε μια διακεκριμένη σχολή μπαλέτου.

Ενας μήνας Χριστούγεννα στο Netflix-2

Στο ισπανικό «Το χάος που άφησες πίσω» (11/12) από την άλλη, μια καθηγήτρια μπλέκει με τον τραγικό θάνατο ενός μαθητή στο καινούριο σχολείο της, ενώ το «Equinox» υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα μυστικά του χωροχρόνου, ακολουθώντας το πρότυπο του δημοφιλούς «Dark». Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το Netflix έχει ετοιμάσει και αρκετές επιλογές με άρωμα Χριστουγέννων, ιδιαίτερα για τους μικρούς τηλεθεατές, με ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων που θα είναι σταδιακά διαθέσιμες στην ενότητα «Kids».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News