Life & Arts Πέμπτη 2/05/2024, 13:34
LIFE & ARTS

Μη με ξυπνάς απ’ τις 6, αλλά κάποια ξυπνητήρια iPhone δεν χτυπούν ποτέ

Μη με ξυπνάς απ’ τις 6, αλλά κάποια ξυπνητήρια iPhone δεν χτυπούν ποτέ

«Βροχή» έχουν πέσει τα παράπονα στα social media, ότι ξυπνητήρια σε κινητές συσκευές iPhone της Apple δεν ξυπνούν ποτέ τους ιδιοκτήτες τους.

Για πολλούς ανθρώπους, το τηλέφωνό τους είναι ένα απαραίτητο ξυπνητήρι, ιδίως αν κάνουν βαρύ ύπνο. Κάπως έτσι είχαν λειτουργήσει και κάποιοι που στηρίχθηκαν στη λειτουργία ξυπνητηριού του iPhone τους αλλά εκείνη τους πρόδωσε.

Μια TikTokker παραπονέθηκε ότι είχε ρυθμίσει «περίπου πέντε ξυπνητήρια» και δεν χτύπησε κανένα!

Η είδηση έγινε γνωστή από πρωινή εκπομπή του NBC. Η Apple ανακοίνωσε ότι εργάζεται προκειμένου να διορθώσει το πρόβλημα, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις και χωρίς συμβουλές προς τους χρήστες που καθυστερούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους.

Δεν έχει γίνει σαφές πόσοι άνθρωποι επηρεάζονται εξαιτίας του προβλήματος ή αν η δυσλειτουργία περιορίζεται σε συγκεκριμένα μοντέλα iPhone.

Πρακτικές λύσεις

Τι να κάνει λοιπόν κάποιος έως ότου διορθωθεί επίσημα το πρόβλημα με το ξυπνητήρι στο iPhone του; Όσοι «χάνουν τον ύπνο τους» από το άγχος να προλάβουν να ξυπνήσουν εγκαίρως, μπορούν να δοκιμάσουν μερικές απλές λύσεις.

Η μία είναι να προφυλαχθούν από το ανθρώπινο λάθος, ελέγχοντας δύο φορές τις ρυθμίσεις του ξυπνητηριού του τηλεφώνου και επιβεβαιώνοντας ότι η ένταση του ήχου είναι ρυθμισμένη.

Προσοχή στα «attention aware features» των iPhones. Όταν είναι ενεργές αυτές οι ρυθμίσεις, επιτρέπουν σε ένα iPhone να ελέγχει αν ένα άτομο προσέχει τη συσκευή του και – αν το κάνει – να αναλαμβάνει αυτόματα δράση, όπως η μείωση της έντασης του ήχου των ειδοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένων των συναγερμών.
Οι ρυθμίσεις αυτές είναι διαθέσιμες στο iPhone X ή σε νεότερη έκδοση και στο iPad Pro 11 ιντσών ή iPad Pro 12,9 ιντσών.

Ορισμένοι TikTokkers επισήμαναν ότι αν το πρόσωπο ενός χρήστη που κοιμάται είναι στραμμένο προς την οθόνη ενός iPhone στο κρεβάτι, τότε, ανάλογα με τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου, θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν οι λειτουργίες και να χαμηλώσουν οι ήχοι ειδοποιήσεων και συναγερμών.

Η Apple δηλώνει ότι ελπίζει να διορθώσει το πρόβλημα γρήγορα. Μέχρι τότε, ίσως θα πρέπει να στραφεί σε μια πιο ρετρό τεχνολογία, στο παλιομοδίτικο – αλλά αξιόπιστο – «ντριιιιν» ενός ξυπνητηριού.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σας έπεσε το κινητό στο νερό; Μην κάνετε αυτό που κάνουμε όλοι

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS