Life & Arts Τρίτη 23/04/2024, 22:31
LIFE & ARTS

Σε δημοπρασία η χαμένη ακουστική κιθάρα του John Lennon

Σε δημοπρασία η χαμένη ακουστική κιθάρα του John Lennon

Μια μέχρι πρότινος χαμένη 12χορδη ακουστική κιθάρα που ανήκε στον εκλιπόντα John Lennon θα βγει προς πώληση σε δημοπρασία τον Μάιο, αφού βρέθηκε πρόσφατα στη σοφίτα ενός σπιτιού στη Βρετανία.

Οι δημοπράτες δήλωσαν ότι ο Lennon έπαιξε την κιθάρα, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει την εκτίμησή της των 600.000 έως 800.000 δολαρίων, στο άλμπουμ των Beatles «Help!» του 1965.

Η κιθάρα βρισκόταν σε μια σοφίτα και ανακαλύφθηκε από τους σημερινούς ιδιοκτήτες κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης στο σπίτι.

Οι ιδρυτές του αμερικανικού οίκου Julien’s Auctions δήλωσαν ότι ταξίδεψαν στη Βρετανία για να επαληθεύσουν την κιθάρα και βρήκαν την αρχική θήκη -μια θήκη κιθάρας Maton αυστραλιανής κατασκευής- στα σκουπίδια.

Ο Martin Nolan, εκτελεστικός διευθυντής και συνιδρυτής του Julien’s Auctions, δήλωσε στο Reuters ότι οι ιδιοκτήτες γνώριζαν ότι είχαν το όργανο κάποια στιγμή, αλλά νόμιζαν ότι είχε χαθεί.

Η κιθάρα πιστεύεται ότι κατέληξε στα χέρια τους μέσω του Βρετανού μουσικού Gordon Waller, μέλους του ποπ ντουέτου Peter and Gordon της δεκαετίας του 1960.

«Ο Gordon την πήρε δώρο από τον John Lennon, στη συνέχεια ο Gordon την έδωσε στον road manager του και εκεί έμεινε η κιθάρα όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο Nolan.

Η κιθάρα θα δημοπρατηθεί στις 29 Μαΐου στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης και στην ιστοσελίδα του δημοπράτη.

Νωρίτερα φέτος, ένα κλεμμένο μπάσο Hofner που ανήκε στον Paul McCartney βρέθηκε και επιστράφηκε στο «Σκαθάρι» μετά από 51 χρόνια.

Μουσικά όργανα που ανήκουν σε εξέχοντα μέλη των Beatles έχουν πιάσει υψηλή τιμή σε προηγούμενες δημοπρασίες.

Το 2015, μια κιθάρα που είχε κλαπεί από τον Lennon τη δεκαετία του 1960 πωλήθηκε για 2,41 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στην Καλιφόρνια.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Σε δημοπρασία πίνακας που ζωγράφισαν οι Beatles σε περιοδεία τους στην Ιαπωνία

Ανέκδοτο τραγούδι των Beatles χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News