Life & Arts Πέμπτη 15/02/2024, 07:40
LIFE & ARTS

Η υπερβολή δύο αστέρων: Ταξίδια με 156 βαλίτσες και κρατήσεις 21 δωματίων σε ξενοδοχείο 

Η υπερβολή δύο αστέρων: Ταξίδια με 156 βαλίτσες και κρατήσεις 21 δωματίων σε ξενοδοχείο 

1967, Ταορμίνα, Σικελία. Δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ εκείνη την περίοδο, η Elizabeth Taylor και ο Richard Burton, παρευρίσκονται στο φεστιβάλ κινηματογράφου που λαμβάνει χώρα στο νησί. Εχουν πάει να λάβουν το βραβείο David di Donatello για τους καλύτερους ξένους ηθοποιούς. Υπάρχουν φωτογραφίες από το δίδυμο να απολαμβάνει την περιοχή: Στον σιδηροδρομικό σταθμό, σε ένα εστιατόριο, να κάνει μια βόλτα και φυσικά να παραλαμβάνει τα βραβεία του. Όμως ο Burton και η Taylor δεν είναι απλά τα αστέρια της στιγμής, είναι το ζευγάρι της στιγμής. 

Στο χρονολόγιο της σχέσης τους, όταν έφτασαν στην Ταορμίνα, ήταν μαζί πέντε χρόνια, από τότε που γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της Κλεοπάτρας, όταν και οι δύο ήταν παντρεμένοι — αυτός με τη Sybil Williams, εκείνη με τον Eddie Fisher. 

Το 1964, αφού πήρε το διαζύγιό της, η Taylor και ο Burton παντρεύτηκαν για πρώτη φορά. «Η Elizabeth Burton και εγώ είμαστε πολύ, πολύ χαρούμενοι», ανέφερε εκείνος σε δήλωση στον τύπο. Τίποτα άλλο δεν χρειαζόταν να ειπωθεί, οι εικόνες τους από όλο τον κόσμο έλεγαν όλη την ιστορία: γιοτ, κοσμήματα, δείπνα υψηλής ποιότητας και γιγαντιαία γυαλιά ηλίου έχτισαν τη φήμη και το μύθο του ζευγαριού. Τώρα ένα νέο βιβλίο για το ζευγάρι, με τίτλο Erotic Vagrancy, Everything About Richard Burton and Elizabeth Taylor, γραμμένο από τον Roger Lewis, αποκαλύπτει ότι η εικόνα που πρόβαλαν οι δύο σταρ δεν αφέθηκε ποτέ στην τύχη, αλλά ήταν μάλλον έργο μιας τεράστιας ομάδας που περιελάμβανε γραμματείς, μακιγιέρ, οικιακούς βοηθούς, προσωπικούς φωτογράφους, σωματοφύλακες, νοσοκόμες, σοφέρ, μπάτλερ ακόμα και προσωπικό που ήταν επιφορτισμένο με το πακετάρισμα και ξεπακετάρισμα των βαλιτσών τους. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι δεν ταξίδευαν με τα απολύτως απαραίτητα. Όταν έφτασαν στην Ταορμίνα, είχαν 156 αποσκευές μαζί τους.

Η υπερβολή δύο αστέρων: Ταξίδια με 156 βαλίτσες και κρατήσεις 21 δωματίων σε ξενοδοχείο -1

Μια λέξη ορίζει τέλεια το ζευγάρι: Υπερβολή. O Burton και ο Taylor έπιναν υπερβολικά (σύμφωνα με το The Love and the Fury, μια άλλη βιογραφία του ζευγαριού, άρχιζαν να πίνουν στο πρωινό και δεν σταματούσαν μέχρι να κοιμηθούν). Επιπλέον ξόδευαν υπερβολικά χρήματα. Απόδειξη είναι τα αστραφτερά πετράδια που χάρισε ο Burton στη γυναίκα του, όπως το κίτρινο διαμάντι Krupp, το μαργαριτάρι Peregrine (που ανήκε στον Ισπανό βασιλιά Φίλιππο Β΄και εμφανίζεται σε έργα του Velázquez) και το διαμάντι Taylor-Burton 69 καρατίων. 

Οταν το ζευγάρι έμενε στο Parisian Lancaster Hotel, καταλάμβανε συνολικά 21 δωμάτια. Τα σκυλιά τους, τους συνόδευαν στα εστιατόρια και έτρωγαν από το μενού, σύμφωνα με το Erotic Vagrancy. Σε άλλες περιπτώσεις, το λαμπερό ζευγάρι έκανε κράτηση σε δωμάτια ξενοδοχείων και τελικά δεν πήγαινε.

Τα υπάρχοντά τους ήταν επίσης μια αντανάκλαση αυτής της υπερβολής. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου, το 1967 αγόρασαν ένα πολυτελές γιοτ, το οποίο ονόμασαν Kalizma, και περιείχε «επτά καμπίνες με διπλές κουκέτες, τρία μπάνια και ένα οπλοστάσιο με πολυβόλα». Οι ηθοποιοί το εξόπλισαν με έπιπλα και χαλιά Chippendale που έπρεπε να αντικαθίστανται κάθε έξι μήνες γιατί τα κατοικίδια έκαναν την ανάγκη τους εκεί. 

Η υπερβολή δύο αστέρων: Ταξίδια με 156 βαλίτσες και κρατήσεις 21 δωματίων σε ξενοδοχείο -2

Το 1968, ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στο Λονδίνο για ένα από τα γυρίσματα του Burton, αποφάσισαν να εγκαταστήσουν τα κατοικίδιά τους σε μια βάρκα που ήταν αγκυροβολημένη κοντά στη Tower Bridge, με κόστος 1.000 λίρες την εβδομάδα, για να παρακάμψουν τους περιορισμούς καραντίνας των σκύλων που υπήρχαν τότε στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Πάντως, και οι δύο είχαν επίγνωση των αναγκών τους και, σύμφωνα με τον συγγραφέα, αστειεύονταν συνεχώς μεταξύ τους. 

«Μύησα την Elizabeth στην μπύρα και εκείνη, εμένα, στον οίκο Bulgari», είχε δηλώσει ο Burton.

moneyreview.gr με πληροφορίες από el pais

Διαβάστε επίσης: 

«Σκάψε για χρυσό» – Πώς ο Conrad Hilton μετέτρεψε 5.000 δολάρια σε μία αυτοκρατορία

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δεν έδινε τα λύτρα για τον εγγονό του – Τον έπεισε το κομμένο αυτί

Η γυναίκα που έκανε τον εαυτό της επιχείρηση – Η Taylor Swift «κόβει χρήμα» και δεν είναι τυχαίο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News