Life & Arts Σάββατο 24/06/2023, 08:25
LIFE & ARTS

Zuckerberg – Altman έτοιμοι να βοηθήσουν την ΕΕ για την εποπτεία της ΑΙ

Συζητήσεις στο πλαίσιο της περιοδείας του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Thierry Breton, σε εταιρείες τεχνολογίας

Zuckerberg – Altman έτοιμοι να βοηθήσουν την ΕΕ για την εποπτεία της ΑΙ

Οι επικεφαλής τεχνολογικών κολοσσών Mark Zuckerberg και Sam Altman εμφανίζονται διατεθειμένοι να στηρίξουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εποπτεία της τεχνητής νοημοσύνης μετά από συζητήσεις με τον Thierry Breton.

Ο επίτροπος δήλωσε την Παρασκευή ότι ο ίδιος και ο Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms Inc. συμφωνούν όσον αφορά τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης από την ΕΕ, το πλαίσιο της οποίας βρίσκεται τώρα σε τελικές διαπραγματεύσεις. Συμφώνησαν στην προσέγγιση με βάση τον κίνδυνο και σε μέτρα όπως η υδατογράφηση, δήλωσε ο Breton.

O Altman, CEO της OpenAI, δήλωσε επίσης ότι συμφωνεί με την προσέγγιση της ΕΕ στην ΑΙ, προσθέτοντας «εκτιμώ πολύ την προνοητικότητά της να λάβει τόσο σοβαρά υπόψιν της το θέμα».

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας για να δράσουμε εγκαίρως και να προσφέρουμε μια ευρωπαϊκή υπηρεσία σύμφωνα με την ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε ο Altman στον Breton. Η OpenAI ανέπτυξε το δημοφιλές chatbot ChatGPT, το οποίο δημιούργησε έντονο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, της τεχνολογίας που παράγει κείμενο ή εικόνες σε απάντηση στις προτροπές ενός χρήστη.

Ο Nick Clegg, πρόεδρος διεθνών υποθέσεων της Meta, δήλωσε ότι η εταιρεία του «συμμερίζεται την υποστήριξή μας στους στόχους του Συμφώνου Τεχνητής Νοημοσύνης. Αν και πρέπει να μελετήσουμε τις λεπτομέρειες, αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για τις εταιρείες τεχνολογίας να είναι ανοιχτές σχετικά με το έργο που κάνουν για την Τεχνητή Νοημοσύνη & να συμμετέχουν σε συνεργασία με όλο τον κλάδο, τις κυβερνήσεις και την κοινωνία των πολιτών».

Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν της Παρασκευής ήταν στο πλαίσιο της περιοδείας του Breton σε εταιρείες τεχνολογίας. Μετά την επίσκεψή του στη Meta, ο Breton δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης του Facebook και του Instagram φαίνεται καλά προετοιμασμένος να ανταποκριθεί στους νέους αυστηρούς κανόνες της Ευρώπης για τη συγκράτηση του περιεχομένου, αλλά θα υποβληθεί σε stress test των συστημάτων του τον επόμενο μήνα.

Η Meta παρουσίασε «πολλές πληροφορίες» σχετικά με το έργο της για τη συμμόρφωσή της με τον νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά ήταν επίσης ευτυχής να υποβληθεί σε ένα stress test, είπε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Τεχνητή νοημοσύνη και ρατσισμός – Το παράδειγμα της χορήγησης δανείων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News