Green Economy Τετάρτη 12/10/2022, 11:11
GREEN ECONOMY

Πολωνία: Σε ατύχημα αποδίδει τη διαρροή στον αγωγό Druzhba 

Πολωνία: Σε ατύχημα αποδίδει τη διαρροή στον αγωγό Druzhba 

Πιθανότατα σε ατύχημα οφείλεται η διαρροή που εντοπίσθηκε σε έναν από τους αγωγούς Druzhba σε ένα τμήμα του σχεδόν 70 χιλιόμετρα από την πόλη Πλοκ στην κεντρική Πολωνία, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία, PERN. 

Η ανακάλυψη της διαρροής στην κύρια διαδρομή που μεταφέρει πετρέλαιο προς τη Γερμανία, την οποία η εταιρεία PERN δήλωσε ότι την ανακάλυψε το βράδυ της Τρίτης, έρχεται σε μία περίοδο στην οποία η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια βαθιά ενεργειακή κρίση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με το Κρεμλίνο να διακόπτει τις προμήθειες φυσικού αερίου ως αντίποινα στις κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα. 

«Εδώ μπορούμε να μιλήσουμε για μια τυχαία ζημιά», δήλωσε διά τηλεφώνου στο Reuters ο ανώτατος αξιωματούχος της Πολωνίας, υπεύθυνος για τις ενεργειακές υποδομές, Ματέους Μπέργκερ. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχουν λόγοι να θεωρείται ότι η διαρροή προκλήθηκε από δολιοφθορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της PERN, επί του παρόντος τα ακριβή αίτια για τη διαρροή παραμένουν άγνωστα. 

Ο πετρελαιαγωγός Druzhba, του οποίου το όνομα σημαίνει «φιλία» στα ρωσικά, είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο και μέσω αυτού διαχέεται πετρέλαιο ρωσικής προέλευσης  σε αρκετές χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως οι Γερμανία, Πολωνία, Λευκορωσία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία και Αυστρία.

«Αυτό που κάνουμε είναι να αντλήσουμε το υγρό, να εντοπίσουμε τη διαρροή και να την σταματήσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Κάρολ Κιερζκόφσκι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVP Info.

«Όταν η πίεση μειωθεί, η διαρροή θα σταματήσει και θα μας επιτρέψει να φτάσουμε σε αυτή», ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί η αιτία.

Σύμφωνα με την PERN, η  δεύτερη γραμμή του αγωγού και άλλες υποδομές της λειτουργούν κανονικά. 

«Σε αυτό το σημείο, όλες οι υπηρεσίες της PERN (τεχνικές, επιχειρησιακές, εσωτερική πυροσβεστική και περιβαλλοντική προστασία) αναλαμβάνουν δράση σύμφωνα ότι προβλέπεται για τέτοιου είδους καταστάσεις», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Πολωνία: Διαρροή στον αγωγό πετρελαίου Druzhba

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News