Green Economy Τρίτη 14/06/2022, 14:12
GREEN ECONOMY

ΕΕ: Τα δύο ενεργειακά project που διερευνά με το Ισραήλ

ΕΕ: Τα δύο ενεργειακά project που διερευνά με το Ισραήλ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να διερευνά δύο μεγάλα ενεργειακά έργα με το Ισραήλ καθώς εργάζεται για να μειώσει την εξάρτησή της από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το ένα είναι ένα καλώδιο ρεύματος που συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα, ενώ το άλλο είναι ένας αγωγός φυσικού αερίου και υδρογόνου στην ανατολική Μεσόγειο, είπε η φον ντερ Λάιεν από το Ισραήλ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η ΕΕ έχει έρθει σε επαφή με πολλούς παραγωγούς φυσικού αερίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού. 

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε συνομιλίες με το Ισραήλ τους τελευταίους μήνες σχετικά με την αποστολή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Αιγύπτου, η οποία έχει terminals LNG.

«Η συμπεριφορά του Κρεμλίνου απλώς ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να απελευθερωθούμε από την εξάρτησή μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν. «Τώρα διερευνούμε τρόπους για να ενισχύσουμε την ενεργειακή μας συνεργασία με το Ισραήλ».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News