Green Economy Τρίτη 6/04/2021, 20:33
GREEN ECONOMY

Οι μηδενικοί ρύποι στην κορυφή της ατζέντας της G7

Οι μηδενικοί ρύποι στην κορυφή της ατζέντας της G7

Τους τρόπους με τους οποίους θα μεταρρυθμιστούν οι οικονομίες τους προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους για μηδενικούς ατμοσφαιρικούς ρύπους, συζήτησαν σήμερα Τρίτη οι οικονομικοί ηγέτες της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών στον κόσμο, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Βρετανίας που έχει την εκ περιτροπής προεδρία. 

«Οι υπουργοί Οικονομικών και οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών συζήτησαν τους βασικούς ρόλους των υπουργείων τους και των κεντρικών τραπεζών στη μετάβαση στο καθαρό μηδέν (μηδενικοί ρύποι) και πώς οι κλιματικές πολιτικές συμπληρώνουν και ενισχύουν το ρόλο του ιδιωτικού τομέα στη χρηματοδότηση της δράσης για το κλίμα», αναφέρει με ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ζήτησε από τους μετέχοντες να επιταχύνουν τα σχέδιά τους που αφορούν το στόχο της G7 για τη δημιουργία χρηματοδότησης για το κλίμα ύψους 100 δισ. δολαρίων.

Αύριο Τετάρτη ο Σουνάκ θα καλέσει την αντίστοιχη ομάδα των είκοσι μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο, να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και να βοηθήσουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να καταστήσει την καταστήσει προτεραιότητα στις δραστηριότητές του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την Πέμπτη θα ζητήσει περισσότερη στήριξη στις ευάλωτες χώρες και μια νέα κατανομή των αποθεματικών του ΔΝΤ, γνωστά ως Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDRs).

Τον περασμένο μήνα, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε ότι θα καταθέσει στο δ. σ. του Ταμείου μια επίσημη πρόταση για πιθανή επέκταση των SDRs ύψους 650 δισ. δολαρίων έως τον Ιούνιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News