Green Economy Τετάρτη 20/03/2024, 23:00
GREEN ECONOMY

KKR και EIG επενδύουν πάνω από 1 δισ. δολ. στην ηλιακή ενέργεια

KKR και EIG επενδύουν πάνω από 1 δισ. δολ. στην ηλιακή ενέργεια

Η KKR και μια άλλη εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων θα επενδύσουν τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια σε έναν αμερικανικό κατασκευαστή ηλιακών συστημάτων και στα έργα της εταιρείας.

Η KKR θα γίνει ο κύριος ιδιοκτήτης της εταιρείας ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης Avantus, δήλωσαν οι εταιρείες την Τετάρτη. Η KKR και ο υφιστάμενος επενδυτής της Avantus, η EIG, θα είναι οι μοναδικοί επενδυτές μετοχών και θα συμβάλουν στη χρηματοδότηση των έργων της κατασκευάστριας εταιρείας. Οι όροι της συμφωνίας και το μέγεθος της συμμετοχής της KKR δεν γνωστοποιήθηκαν. Η συμφωνία περιλαμβάνει χρηματοδότηση με ίδια κεφάλαια και χρέος, μεταξύ άλλων από τρίτους.

Η συμφωνία σηματοδοτεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών για την ηλιακή ενέργεια στις ΗΠΑ, στον απόηχο του νόμου του προέδρου Joe Biden για τη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος περιλαμβάνει γενναιόδωρες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Η Avantus, με έδρα την Καλιφόρνια, κατέχει μια σειρά έργων ανάπτυξης 30 γιγαβάτ ηλιακής ενέργειας και 94 γιγαβατώρες αποθήκευσης μπαταριών, τα οποία μπορούν να παρέχουν ενέργεια σε 20 εκατομμύρια ανθρώπους, δήλωσε η KKR. Η εταιρεία, η οποία ονομαζόταν 8minute Solar Energy μέχρι το 2022, έχει αναπτύξει και πωλήσει 6,5 γιγαβάτ ηλιακής ενέργειας και 6,3 γιγαβατώρες ηλιακής ενέργειας και έργα αποθήκευσης. 

Ενώ τα επιτόκια έχουν καταστήσει δύσκολη τη χρηματοδότηση των έργων τους για ορισμένους παραγωγούς ηλιακής ενέργειας, η εταιρεία ερευνών BloombergNEF αναμένει ότι οι ηλιακές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά περισσότερο από 40% από 41 γιγαβάτ σε σχεδόν 60 γιγαβάτ έως το 2030. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής κόμβος ηλεκτρικών διασυνδέσεων η Ελλάδα

Σχεδόν τζάμπα το ρεύμα στην Ισπανία – Προς νέο ρεκόρ οι ΑΠΕ

Φωτοβολταϊκά: Σε κρίση η ευρωπαϊκή βιομηχανία – Πόλεμος τιμών με την Κίνα

Νέο ρεκόρ στις ΑΠΕ το 2023 – Ανάπτυξη 50% διεθνώς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News