Green Economy Κυριακή 9/07/2023, 17:43
GREEN ECONOMY

Νότια Αφρική: Οι διακοπές ρεύματος ενδέχεται να τελειώσουν νωρίτερα από το αναμενόμενο

Νότια Αφρική: Οι διακοπές ρεύματος ενδέχεται να τελειώσουν νωρίτερα από το αναμενόμενο

Η κρίση ηλεκτρικής ενέργειας στη Νότια Αφρική θα μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα από το αναμενόμενο, με την ένταση των κυλιόμενων μπλακ άουτ να μειώνεται, σύμφωνα με τον υπουργό Ηλεκτρισμού.

«Είπα όταν ξεκίνησα ότι θα επιλύσουμε το πρόβλημα και νομίζω ότι θα το επιλύσουμε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε», τόνισε ο Kgosientsho Ramokgopa σε μια ενημέρωση των ΜΜΕ στην Πρετόρια την Κυριακή.

Η διαθεσιμότητα ενέργειας στη Νότια Αφρική έχει αυξηθεί σχεδόν στο 70%, σύμφωνα με δήλωση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη.

Ο λεγόμενος συντελεστής διαθεσιμότητας ενέργειας είχε πέσει σε ιστορικά χαμηλά κάτω του 50% νωρίτερα φέτος λόγω των συχνών βλαβών στην κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Eskom Holdings SOC Ltd.

Η βελτιωμένη ικανότητα παραγωγής σημαίνει ότι υπάρχει πλέον περισσότερο περιθώριο για προγραμματισμένη συντήρηση, δήλωσε ο Ramokgopa στην ενημέρωση, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Eskom χρησιμοποιεί κυλιόμενες διακοπές ρεύματος από το 2008 για να μειώσει την εξάρτηση από τους προβληματικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της. Αυτές οι διακοπές έχουν ενταθεί, με τις τακτικές διακοπές από τον Ιανουάριο να διαρκούν έως και 12 ώρες την ημέρα. Πρόσφατα ωστόσο, οι διακοπές ρεύματος μειώθηκαν και υπάρχει διαθέσιμο ρεύμα για περίπου τα δύο τρίτα της ημέρας.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News