Business & Finance Τετάρτη 8/06/2022, 09:35
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η 32χρονη που ταξιδεύει ανά τον κόσμο με 30 λεπτά δουλειάς την ημέρα

Η 32χρονη που ταξιδεύει ανά τον κόσμο με 30 λεπτά δουλειάς την ημέρα

Η Madolline Gourley λέει ότι ανακάλυψε μια εξαιρετική στρατηγική για να πληρώνει τα ταξίδια της ανά τον πλανήτη, δουλεύοντας μόνο 30 λεπτά την ημέρα.

Η 32χρονη από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, προσέχοντας σπίτια και γάτες. Πρακτικά, ως αντάλλαγμα για τη μισή ώρα δουλειά της -που περιλαμβάνει να ταΐζει και να χαϊδεύει τις γάτες και να καθαρίζει το κουτί με την άμμο τους- κερδίζει δωρεάν διαμονή σε διάφορα μέρη. 

Όπως είπε στο CNBC, υπολογίζει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει εξοικονομήσει περίπου 28.000 δολάρια σε έξοδα ταξιδιού, καθώς επισκέφθηκε σχεδόν 50 σπίτια σε όλη την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

Η 32χρονη που ταξιδεύει ανά τον κόσμο με 30 λεπτά δουλειάς την ημέρα-1

Η Gourley ξεκίνησε αυτή την «καριέρα» το 2017, όταν άκουσε ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους της ζούσαν χωρίς ενοίκιο φυλάσσοντας σπίτια, μέσω μίας εφαρμογής που ονομάζεται TrustedHousesitters. Εκείνη την εποχή, η Gourley ένιωθε την ανάγκη να ταξιδέψει και δεν έβλεπε το νόημα να προσέχει σπίτια στο Μπρίσμπεϊν, όπου ζούσε ήδη.

Έτσι, δημιούργησε ένα προφίλ στην εφαρμογή, διεύρυνε την αναζήτησή της σε όλη την Αυστραλία και τις ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι έχει εμπειρία ως ιδιοκτήτρια γάτας. Αυτό την κάνει να ξεχωρίζει σήμερα που οι ψηφιακοί νομάδες είναι τάση και ο ανταγωνισμός στο λεγόμενο house-sitting είναι μεγάλος. 

Η Gourley χρησιμοποιεί επίσης πλατφόρμες όπως το MindMyHouse, το HouseCarers, το Aussie House Sitters, το House Sitters America και το House Sitters Canada για να ταξιδεύει στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει συμβάσεις έργου για την κανονική δουλειά της, που είναι το copywriting για ιστοσελίδες. Επίσης, καταγράφει τα ταξίδια της σε ένα blog που ονομάζεται One Cat at a Time. 

«Αν εξαιρέσει κανείς το ότι είμαι από την Αυστραλία, δεν είναι πολύ διαφορετικό από το να προσέχει το κατοικίδιό σας ένας φίλος ή ένας γείτονας», λέει η Gourley στο CNBC. «Το σπίτι τους είναι η μόνη μορφή πληρωμής που παίρνω».

Όσο για τα υπόλοιπα έξοδα των ταξιδιών της, τα καλύπτει από την κανονική δουλειά της και από τις μεγάλες επιστροφές φόρων που παίρνει στην Αυστραλία (κάτι που είναι σύνηθες στη χώρα της, λόγω των υψηλών φορολογικών συντελεστών). 

Τα έξοδα 

Η Gourley υπολόγισε το ποσό των 28.000 δολαρίων που πιστεύει ότι έχει εξοικονομήσει – μια συντηρητική εκτίμηση, όπως λέει – εξετάζοντας τις τιμές AirBnb και ενοικίασης. Για παράδειγμα, ένα μέσο δωμάτιο ενός υπνοδωματίου στη γειτονιά Τσέλσι του Μανχάταν -όπου έμεινε στο πιο πρόσφατο ταξίδι της- κοστίζει περίπου 3.200 δολάρια για ενοικίαση το μήνα, σύμφωνα με το Zillow.

Αυτό το πρόσφατο ταξίδι ήταν από τις μεγαλύτερες περιπέτειες της Gourley με γάτες μέχρι σήμερα: Για 75 ημέρες, έμεινε σε εννέα σπίτια και παρακολούθησε 15 γάτες σε επτά πόλεις των ΗΠΑ, ξεκινώντας από το Σιάτλ και διασχίζοντας τη χώρα πριν καταλήξει στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπως χαρακτηριστικά λέει.

Από τον Δεκέμβριο του 2017, η Gourley λέει ότι έχει επισκεφτεί σχεδόν 50 σπίτια μεταξύ των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Φυσικά, το ταξίδι περιλαμβάνει έξοδα πέρα ​​από τη διαμονή. Συνολικά, η Gourley υπολογίζει ότι ξόδεψε περίπου 7.200 δολάρια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ή κατά μέσο όρο 96 δολάρια την ημέρα.

Το αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής προς τις ΗΠΑ ήταν ένα ιδιαίτερα ακριβό εισιτήριο, στα 1.300 δολάρια. Το κόστος της διέφερε από πόλη σε πόλη: Κατά τη διάρκεια των 21 ημερών της στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, ξόδεψε 66 δολάρια σε κάρτες τοπικής συγκοινωνίας και 90 δολάρια για να δει μερικά τοπικά αξιοθέατα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Δέκα χρόνια, 130 χώρες: Πώς πληρώνει τα ταξίδια του ένας πραγματικός νομάς

Η 23χρονη που έχει επισκεφτεί και τις 196 χώρες του κόσμου – Ποιο νησί ξεχωρίζει

Η 24χρονη που βγάζει 7.500 ευρώ τον μήνα με 2 ώρες δουλειά την ημέρα – Οι συμβουλές της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News