Business & Finance Παρασκευή 1/04/2022, 12:19
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

To ελληνικό νησί που βρίσκεται στους κορυφαίους ανοιξιάτικους προορισμούς

To ελληνικό νησί που βρίσκεται στους κορυφαίους ανοιξιάτικους προορισμούς

Η Κρήτη βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς του Conde Nast Traveller ανά τον κόσμο για επίσκεψη τον φετινό Απρίλιο.

Μάλιστα, η παραλία του Μπάλου είναι αυτή που κοσμεί την αρχή της λίστας της έγκυρης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας με τους «24 καλύτερους προορισμούς για διακοπές τον Απρίλιο».

Το Πάσχα πέφτει τον Απρίλιο, ενώ ο καιρός ανοίγει ειδικά στα νησιά της νότιας Ευρώπης. Φυσικά, ως γνωστόν, η Κρήτη είναι ένας από τους θερμότερους προορισμούς στη χώρα μας.

To ελληνικό νησί που βρίσκεται στους κορυφαίους ανοιξιάτικους προορισμούς-1

Όπως σημειώνει το Conde Nast, πέρα από την περίοδο του Πάσχα, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν το γεγονός ότι οι πασίγνωστες παραλίες της Κρήτης δεν θα είναι τόσο γεμάτες αυτή την εποχή και να χαλαρώσουν στο – συνήθως γεμάτο κατά την καλοκαιρινή σεζόν – Ελαφονήσι.

Η συμβουλή των γκουρού της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας προς τους τουρίστες είναι να πάνε όσο πιο νότια γίνεται, για να βρούν την «πραγματική Κρήτη», αυτή που ακόμα δεν έχει γεμίσει με θέρετρα.

«Θεαματικές, απόκρημνες διαδρομές στο βουνό διασχίζουν ήρεμα χωριά, όπου οι ταβέρνες συνήθως παράγουν το δικό τους κρέας, τυρί και κρασί. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σας δώσουν δωρεάν γύρους σπιτικής ρακής μετά το γεύμα. Προγραμματίστε καλύτερα να μείνετε τη νύχτα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Και η Κύπρος

Στη λίστα με τους κορυφαίους ανοιξιάτικους προορισμούς για φέτος, βρίσκεται και η Κύπρος η οποία χαρακτηρίζεται εξαιρετικός προορισμός για διακοπές στην παραλία ή για περιπατητικό τουρισμό.

Παραδόξως, συνίσταται οι επισκέπτες να αποφύγουν τα τουριστικά παραλιακά θέατρα και να προτιμήσουν να μείνουν στο εσωτερικό της χώρας. Έτσι, θα μπορέσουν να απολαύσουν βόλτες με ποδήλατο ή με τα πόδια, να ανακαλύψουν τα μικρά χωριά, τους αγρούς και τους ορεινούς όγκους της νησιωτικής Κύπρου.

Σημειώνεται ότι ο Απρίλιος είναι ο πιο πράσινος μήνας του χρόνου και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια πεζοπορία στα λιβάδια και τα μονοπάτια της Κύπρου.

Αν ζεσταθούν πάλι, ο καιρός είναι αρκετά ζεστός για να κάνουν ένα μπάνιο στη θάλασσα.

Η λίστα του Conde Nast Traveller με ταξιδιωτικούς προορισμούς για τη φετινή άνοιξη περιλαμβάνει επιλογές για όλα τα γούστα, είτε θέλει κάποιος να συνεχίσει για λίγο ακόμα το σκι στις Ελβετικές Άλπεις, είτε θέλει να πάει σε κάποιο εξωτικό ή μεσογειακό νησί, είτε προτιμάει να επισκεφτεί κάποια πόλη. Αξιοσημείωτο ότι για κάθε προορισμό περιλαμβάνεται η ελάχιστη και η μέγιστη θερμοκρασία για την εποχή.

Ολόκληρη η λίστα του Conde Nast Traveller με τους κορυφαίους προορισμούς για τον Απρίλιο:

  1. Μαδέρα, Πορτογαλία
  2. Τουρκικές ακτές
  3. Σεβίλλη, Ισπανία
  4. Νείλος, Αίγυπτος
  5. Κρήτη, Ελλάδα
  6. Φλόριντα, ΗΠΑ
  7. Κύπρος
  8. Παρίσι, Γαλλία
  9. Λισαβόνα, Πορτογαλία
  10. Φεστιβάλ Coachella, Καλιφόρνια
  11. Ταϊλάνδη
  12. Άμστερνταμ, Ολλανδία
  13. Τορόντο, Καναδάς
  14. Νάπολη, Ιταλία
  15. Ζάμπια
  16. Μπάλι
  17. Τσάρλεστον, ΗΠΑ
  18. Βολιβία
  19. Τέξας, ΗΠΑ
  20. Ζερμάτ, Ελβετία
  21. Ναμίμπια
  22. Μαρακές, Μαρόκο
  23. Κούβα

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Δέκα χρόνια, 130 χώρες: Πώς πληρώνει τα ταξίδια του ένας πραγματικός νομάς

Η Αθήνα κορυφαίος προορισμός στον κόσμο – Ποιο ελληνικό νησί είναι η παγκόσμια «πρωτεύουσα» του nightlife

Conde Nast Traveller: Ποια είναι τα καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News