Business & Finance Τρίτη 8/03/2022, 13:57
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έφτασε η πρώτη πτήση από ΗΠΑ – Αναμένεται αριθμός ρεκόρ

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά

Έφτασε η πρώτη πτήση από ΗΠΑ – Αναμένεται αριθμός ρεκόρ

Έφτασε σήμερα το πρωί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η πρώτη απευθείας πτήση αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας από τις ΗΠΑ για τη φετινή σεζόν.

Η πτήση απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης John F. Kennedy International Airport και πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Delta.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, η άφιξη της πρώτης πτήσης από τις ΗΠΑ έγινε φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. 

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» βρέθηκαν για να υποδεχθούν την πτήση αυτή ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι πολύ πολύ νωρίς φέτος και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα και τον ελληνικό τουρισμό. Εννέα απευθείας πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα, κάτι που δείχνει πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια που κάνουμε – και θα είναι επιτυχής – να φέρουμε τουρίστες από την Αμερική στην Ελλάδα» δήλωσε σχετικά ο κ. Κικίλιας.


 

Από την πλευρά του, ο κ. Πάιατ δήλωσε αισιόδοξος ότι φέτος θα δούμε στην Ελλάδα αριθμό ρεκόρ απευθείας πτήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Η Ελλάδα έχει τόσα πολλά να προσφέρει. Η άνοιξη είναι μια φανταστική εποχή του χρόνου εδώ, και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που έχουμε την πρώτη από τις απευθείας αμερικανικές πτήσεις μας, νωρίτερα από ποτέ» δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης.

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις με την Ουκρανία, ο Τζέφρι Πάιατ εξέφρασε την εκτίμησή του για τις δηλώσεις της Ελλάδας για τη ρωσική εισβολή, αλλά και για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού για θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα για τον ουκρανικό λαό.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς η Ελλάδα θα γίνει «οι Μαλδίβες της Ευρώπης»

Β. Κικίλιας: Εξετάζεται η παροχή εργασίας σε πρόσφυγες στον τουριστικό κλάδο

Αθήνα: Αισιοδοξία για άνοδο του τουρισμού το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News