Business & Finance Τετάρτη 22/12/2021, 07:35
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Goldair Handling: Επιδιώκει είσοδο σε νέες αγορές του εξωτερικού

Η εταιρεία φέτος εγκαινίασε την παρουσία της στην Ινδία

Goldair Handling: Επιδιώκει είσοδο σε νέες αγορές του εξωτερικού

Την ενίσχυση της δραστηριότητάς της εκτός Ελλάδας επιδιώκει η Goldair Handling, που παρέχει υπηρεσίες επιβατών, αεροσκαφών και εμπορευμάτων. Η εταιρεία του ομίλου Goldair, όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της για τον απολογισμό της χρονιάς που παρέρχεται, δρομολογεί την είσοδό της στις αγορές της Κροατίας και της Σερβίας. Φέτος, η εταιρεία απέκτησε άδεια δραστηριοποίησης στο αεροδρόμιο της Bagdogra στην Ινδία και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, θα ξεκινήσει να προσφέρει υπηρεσίες στους αερολιμένες Udaipur και Goa της ασιατικής χώρας, μέσω του σχήματος LAS-Goldair Handling.

Εντός Ελλάδας, η Goldair Handling σχεδιάζει τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου εξοπλισμού της και των οχημάτων της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με ηλεκτροκίνητα και νεότερης τεχνολογίας στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την ανανέωση της άδειας δραστηριοποίησής της στο αεροδρόμιο.

Ως προς την πορεία των επιδόσεων, στις τέσσερις αγορές που δραστηριοποιείται η εταιρεία υπήρξαν σημάδια ανάκαμψης, σε σχέση με το 2020, με τη συνολική κίνηση να υστερεί σημαντικά συγκριτικά με το 2019. Κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς ο αριθμός των πτήσεων αντιστοιχούσε στο 35%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών αλλά και της καθυστερημένης έναρξης της τουριστικής περιόδου. Αντίθετα, στις αρχές Ιουλίου σημειώθηκε σημαντική αύξηση των πτήσεων, σε συνέχεια της βελτίωσης των τουριστικών επιδόσεων, με το ποσοστό ανάκτησης του πτητικού έργου να κυμαίνεται από 75% έως 80%, σε σχέση με το 2019.

Μεσοσταθμικά, φέτος πραγματοποιήθηκε το 67% των πτήσεων σε σχέση με το 2019, ενώ συγκριτικά με το 2020, η κίνηση ενισχύθηκε κατά 41%. Σε Κύπρο και Βουλγαρία, όπου διαθέτει παρουσία η Goldair Handling, το πτητικό έργο, αθροιστικά, ξεπέρασε ελαφρώς το 50% αυτού το 2019, παρότι η κίνηση ενισχύθηκε κατά 24%, σε σχέση με πέρυσι. Στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, όπου η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), αν και η επιβατική κίνηση ενισχύθηκε κατά 28%, σε σχέση με το 2020, παρέμεινε χαμηλότερη κατά 66%, έναντι του 2019.

Σχετικά με τη Goldair Cargo, που παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς, αποθήκευσης και διανομής (logistics), έχει περάσει στη δεύτερη φάση των διαγωνισμών για την αποκρατικοποίηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας σε κοινοπραξία με ελληνικούς και διεθνείς πολυεθνικούς ομίλους. Η εταιρεία, έχει διπλασιάσει τη συμμετοχή της από 20% στο 40% στην κοινοπραξία «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο», με το υπόλοιπο ποσοστό να ελέγχεται από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ. Η σύμβαση παραχώρησης του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου, που αποτελεί επένδυση της τάξεως των 150 εκατ. αναμένεται να οδηγηθεί προς έλεγχο προσυμβατικής νομιμότητας στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Το logistics center στο Θριάσιο θα είναι η μεγαλύτερη, πιο σύγχρονη και με το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τέτοιου είδους εγκατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Το 2021 ο όμιλος ίδρυσε το ταξιδιωτικό γραφείο Travellair που ολοκληρώνει τη χρήση με θετικό πρόσημο.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News