Business & Finance Κυριακή 12/11/2023, 10:39
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Turkish Airlines βάζει την Τουρκία στον χάρτη: Παραγγελία – μαμούθ για 350 αεροπλάνα

Η Turkish Airlines βάζει την Τουρκία στον χάρτη: Παραγγελία – μαμούθ για 350 αεροπλάνα

Μία τεράστια παραγγελία, για περίπου 350 αεροσκάφη, πρόκειται για δώσει στην Airbus η Turkish Airlines, καθώς η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μετατρέψει τον εθνικό αερομεταφορέα της σε μία παγκόσμια δύναμη, που θα δώσει ώθηση στην ύψους 900 δισ. δολαρίων οικονομία της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί τη Δευτέρα, με την έναρξη του Dubai Air Show 2023.

Συγκεκριμένα, η Turkish Airlines εξετάζει να αγοράσει 75 μοντέλα A350-900 και 15 από τη μεγαλύτερη έκδοση A350-1000. Η αεροπορική συζητά επίσης την απόκτηση 250 αεροσκαφών A321neo καθώς και μερικών A350, ανέφεραν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανεξελέγη τον Μάιο, επιθυμεί έναν ισχυρό εθνικό αερομεταφορέα, που θα βοηθήσει να μπει η Τουρκία στον παγκόσμιο χάρτη. Η Turkish Airlines λέει ότι πετάει στις περισσότερες χώρες στον κόσμο, χρησιμοποιώντας το αεροδρόμιό της στην Κωνσταντινούπολη σαν κόμβο.

Η Τουρκία έχει δηλώσει εδώ και μήνες ότι θέλει να κάνει μια μεγάλη παραγγελία αεροσκαφών, καθώς στοχεύει σχεδόν να διπλασιάσει τον στόλο της, σε περίπου 800 αεροσκάφη την επόμενη δεκαετία.

Με μία τόσο μεγάλη παραγγελία, η Turkish θα κλέψει την παράσταση στο φετινό Dubai Air Show, όπου η Emirates είναι παραδοσιακά ο παίκτης που κλείνει τις μεγαλύτερες συμφωνίες. Ο αερομεταφορέας του Ντουμπάι θέλει επίσης να κάνει μία παραγγελία που θα ξεπεράσει τα 100 αεροσκάφη.

Ο πρόεδρος της Turkish Airlines, Αχμέτ Μπολάτ, ανακοίνωσε τον Μάιο ότι ο αερομεταφορέας σχεδίαζε να παραγγείλει 600 αεροπλάνα, χωρίς να δώσει πληροφορίες σχετικά με το πόσα θα αγοράζονταν από την Airbus ή την ανταγωνιστική της Boeing.

«Τα επόμενα 10 χρόνια, στοχεύουμε να αναπτυχθούμε κατά 7,4%, μια πιο μέτρια ανάπτυξη σε σύγκριση με τα τελευταία 20 χρόνια, να μεταφέρουμε 170 εκατομμύρια επιβάτες και να φτάσουμε σε έναν τεράστιο στόλο 810 αεροσκαφών», είπε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Γιατί η Ινδία παραγγέλνει τα περισσότερα αεροπλάνα στον πλανήτη

Πτήσεις: Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων

Όταν η αγένεια επιβραβεύεται – Πώς η Ryanair έγινε αστέρι του TikTok

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News