ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υψηλή ζήτηση στο Mandarin Oriental – Μαγνήτης για Βρετανούς, Ελβετούς, Γερμανούς

Υψηλή ζήτηση στο Mandarin Oriental – Μαγνήτης για Βρετανούς, Ελβετούς, Γερμανούς

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τις αρχικές επιδόσεις του νέου ξενοδοχείου Mandarin Oriental, Costa Navarino δηλώνει o εν Ελλάδι επικεφαλής της υπερπολυτελούς αλυσίδας διαχείρισης ξενοδοχείων, Ραούλ Λιβάις. Το συγκρότημα, ένα από τα πολυτελέστερα στη Μεσόγειο, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 15 Αυγούστου και πρόκειται να συνεχίσει να δέχεται επισκέπτες έως τα τέλη Οκτωβρίου, με την πληρότητα ήδη να ξεπερνά τους στόχους που είχαν τεθεί γι’ αυτό το πρώτο διάστημα.

«Βασικές αγορές προέλευσης επισκεπτών στο ξενοδοχείο αυτή την περίοδο είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ελβετία, όπου ιστορικά έχουμε ισχυρή παρουσία. Είναι όμως πολύ έντονη και η παρουσία των ταξιδιωτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και την Ελλάδα», εξηγεί μιλώντας στην Καθημερινή ο Ραούλ Λιβάις.

Για το 2024 ήδη υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για κρατήσεις και σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του συγκροτήματος οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και οι χώρες του Περσικού αναμένεται να έχουν ισχυρή παρουσία.

Υψηλή ζήτηση στο Mandarin Oriental – Μαγνήτης για Βρετανούς, Ελβετούς, Γερμανούς-1
«Όταν ξεκινήσει τη λειτουργία του και το Mandarin στο Ελληνικό θα αναπτυχθούν σημαντικότατες συνέργειες μεταξύ των δύο μονάδων», αναφέρει στην Καθημερινή ο Raul Levis, General Manager του Mandarin Oriental, Costa Navarino.

«Το απαράμιλλο σε ποιότητα, αρχιτεκτονική, κατασκευή, εξοπλισμό και αισθητική ακίνητο που ανέπτυξε η ΤΕΜΕΣ καθιστά το ξενοδοχείο ιδανικό για τη Mandarin Oriental και ένα από τα καλύτερα που έχει αυτή τη στιγμή διεθνώς», σημειώνει ο Ραούλ Λιβάις, ο οποίος έχει διατελέσει γενικός διευθυντής σε κορυφαίους προορισμούς Mandarin ανά την υφήλιο. «Η ΤΕΜΕΣ και οι βασικοί της μέτοχοι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να προικίσουν με ό,τι καλύτερο τόσο το συγκρότημα όσο και τον προορισμό εν γένει», υπογραμμίζει.

Το Mandarin Oriental στην Costa Navarino αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ σε μια επένδυση που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι δύο όμιλοι έχουν ήδη συμφωνήσει και δρομολογήσει την ανάπτυξη και ακόμη ενός Mandarin Oriental στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. «Το 2027, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το δεύτερο συγκρότημα της Mandarin Oriental στην Ελλάδα, θα αναπτυχθούν και σημαντικότατες συνέργειες μεταξύ των δύο μονάδων, καθώς οι ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να μοιράζουν τον χρόνο των διακοπών τους στην Ελλάδα μεταξύ των δύο ξενοδοχείων, απολαμβάνοντας ό,τι καλύτερο έχουν να δώσουν αυτοί οι δύο κορυφαίοι προορισμοί, Αττική και Μεσσηνία», εξηγεί ο Ραούλ Λιβάις, εμφανώς ικανοποιημένος από το ξεκίνημα και τις προοπτικές της αλυσίδας στη χώρα. Δεν κρύβει επίσης την πεποίθησή του πως το μέλλον αυτού του επιπέδου τουρισμού στην Ελλάδα είναι λαμπρό.

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino είναι χτισμένο σε μια καταπράσινη έκταση στην πλαγιά του Navarino Bay, στη νοτιοδυτική ακτή της Πελοποννήσου. Η προσπάθεια να ενσωματωθεί στο περιβάλλον και να μην προσθέσει μεγάλους δομημένους όγκους στο φυσικό ανάγλυφο της έκτασης είναι εμφανής. Διαθέτει 99 σουίτες και βίλες, όλες με θέα και μεγάλους χώρους, βεράντα ή μπαλκόνι, ενώ οι βίλες έχουν ιδιωτικές πισίνες. Φιλοξενεί πολλαπλές επιλογές εστιατορίων αλλά και μπαρ, beach club και εγκαταστάσεις spa & fitness με μεγάλη πισίνα. Επιπλέον, το resort περιβάλλεται από γήπεδο γκολφ 18 οπών και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αθλητικών, υπαίθριων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια ανήκουν στις ομάδες των γραφείων Tombazis & Associates Architects και K-studio που λειτούργησαν με έμφαση στην ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος του ξενοδοχείου, κάτι που έχει επιτευχθεί καθώς το μεγαλύτερο μέρος του είναι είτε υπόσκαφο είτε με κατάφυτες τις οροφές.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News