Business & Finance Πέμπτη 31/08/2023, 07:12
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αεροδρόμια: Αύξηση πτήσεων το φθινόπωρο, λόγω επέκτασης τουριστικής περιόδου

Αεροδρόμια: Αύξηση πτήσεων το φθινόπωρο, λόγω επέκτασης τουριστικής περιόδου

Σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι θα παραμείνει ο αριθμός των πτήσεων στην Ελλάδα κατά το χρονικό διάστημα που περιλαμβάνει την τρέχουσα εβδομάδα μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol), η κίνηση των αεροσκαφών στους ελληνικούς αιθέρες εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερη από 10% έως και 30%, συγκριτικά με την αντίστοιχη χρονική περίοδο των μηνών Αυγούστου – Οκτωβρίου 2022. Οπως ακόμη φανερώνουν τα στοιχεία του Eurocontrol, την είσοδο στο φθινόπωρο συνοδεύει η ενίσχυση του πτητικού έργου, δηλαδή ο αριθμός των πτήσεων από τα μέσα Σεπτεμβρίου είναι σταθερά υψηλότερος έως και κατά 20% έναντι του συγκρινόμενου διαστήματος του 2022.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο ρυθμός αύξησης των πτήσεων επιβραδύνεται σε σχέση με πέρυσι, αλλά παραμένει αυξημένος από 8% έως 14%. Στην Ελλάδα το ενισχυμένο πτητικό έργο αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην επέκταση της θερινής περιόδου και στην εντεινόμενη στροφή των τουριστών, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, σε διακοπές τους φθινοπωρινούς μήνες.

Οπως εξάλλου ανέφερε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού ομίλου TUI Σεμπάστιαν Εμπελ, οι πυρκαγιές και η κλιματική αλλαγή ωθούν τους ταξιδιώτες να οργανώνουν τις διακοπές τους το φθινόπωρο ή τον χειμώνα. Στην Ελλάδα, όπως εκτίμησε, ενδέχεται να υπάρξει κύμα κρατήσεων τουλάχιστον και τον Νοέμβριο, που ίσως διαρκέσει μέχρι και το τέλος του χειμώνα. Βέβαια, η TUI έχει υιοθετήσει τη συγκεκριμένη στρατηγική ήδη από το 2020, οπότε, λόγω των πολύ καλών επιδόσεων του ελληνικού τουρισμού, προσέφερε ταξιδιωτικά πακέτα μέχρι και τον προτελευταίο μήνα της χρονιάς.

Με την τάση αυτή συνάδει και η διάθεση από την Aegean το χρονικό διάστημα 18 Σεπτεμβρίου – 31 Μαρτίου 2024 εισιτηρίων με έκπτωση έως 50% για πτήσεις από και προς Ελλάδα, από και προς το σύνολο των 135 ξένων προορισμών του δικτύου της. Στους Ελληνες ταξιδιώτες του φθινοπώρου και του χειμώνα επενδύει και ο ιρλανδικός χαμηλού κόστους αερομεταφορέας Ryanair, που προσφέρει από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου ένα εκατομμύριο θέσεις από και προς ελληνικούς προορισμούς.

Διαβάστε επίσης: 

Αεροδρόμια: Στις 10 πρώτες χώρες στην Ευρώπη η Ελλάδα σε αριθμό πτήσεων

Αεροδρόμια: Πάνω από 11 εκατομμύρια επιβάτες τον Ιούλιο

O νέος χάρτης του ελληνικού τουρισμού – Οι προορισμοί που πρωταγωνιστούν τώρα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News