Business & Finance Τετάρτη 28/06/2023, 17:04
ΙΝΣΕΤΕ

Ξενοδοχεία: Πρωτιά για την Ελλάδα και τον Μάιο έναντι ανταγωνιστών

Ξενοδοχεία: Πρωτιά για την Ελλάδα και τον Μάιο έναντι ανταγωνιστών

Στην κορυφαία θέση έναντι ανταγωνιστικών αγορών βρέθηκαν για άλλη μια φορά τον Μάιο τα ελληνικά ξενοδοχεία σε ό,τι αφορά την ποιότητα, ισοβαθμώντας με την Κύπρο. Μάλιστα, σταθερά υψηλές παραμένουν οι επιδόσεις σε όλους τους επιμέρους δείκτες αξιολόγησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), η βαθμολογία της ποιότητας των ελληνικών και των κυπριακών ξενοδοχείων τον περασμένο μήνα ανήλθε σε 87%, ξεπερνώντας τα ισπανικά (85%), τα τούρκικα και τα ιταλικά (αμφότερα 84%), αλλά και τα γαλλικά (77%). Σε ό,τι αφορά όμως τον μέσο όρο του πενταμήνου, τα ξενοδοχεία της Ελλάδας διατηρούν σταθερά την πρώτη θέση. Μέχρι στιγμής μάλιστα καταγράφουν  ελαφρώς υψηλότερη βαθμολογία σε σχέση με ολόκληρο το 2022, οπότε μοιράστηκαν την πρώτη θέση μαζί με την Κύπρο.

Η Ελλάδα σημείωσε επιδόσεις σε όλους τους επιμέρους δείκτες αξιολόγησης τον Μάιο, χωρίς όμως να παίρνει την «πρωτιά» σε κάποια κατηγορία. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το ΙΝΣΕΤΕ, στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με 91% και ακολουθούν η Κύπρος με 89% και η Ελλάδα με 86%. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται η Ιταλία και η Ισπανία με 83% αντίστοιχα. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γαλλία με 74%.

Στην κατηγορία δωματίου στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 88%. Ακολουθεί η Τουρκία με 86% και η Κύπρος με 85%. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται η Ισπανία και Ελλάδα με 84% αντίστοιχα ενώ στην τελευταία θέση η Γαλλία με 77%. 

Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκονται η Κύπρος και η Τουρκία με 91% αντίστοιχα και στη τρίτη θέση η Ελλάδα με 90% αντίστοιχα. Ακολουθούν η Ισπανία με 89% και η Ιταλία με 88% ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γαλλία με 80%.

Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκονται η Ιταλία και η Κύπρος με 92% αντίστοιχα και ακολουθεί η Ελλάδα με 90%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ισπανία και η Τουρκία 89% αντίστοιχα ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γαλλία με 81%.

Στο κριτήριο της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με υψηλό ποσοστό 93%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κύπρος με 92% και στην τρίτη θέση η Ισπανία με 90%. Ακολουθούν η Ιταλία και η Ελλάδα με 89% αντίστοιχα ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γαλλία με 87%.

Στην κατηγορία φαγητού-ποτού στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με 87%. Ακολουθούν η Κύπρος με 84%, η Ελλάδα με 83% και η Ιταλία και η Ισπανία με 82% αντίστοιχα.

Κλείνει η ψαλίδα με τα πεντάστερα

Μικρή συρρίκνωση της διαφοράς με τα πεντάστερα καταδεικνύουν οι αξιολογήσεις ανά κατηγορία αστέρων, τα οποία όμως βέβαια εξακολουθούν να έχουν την υψηλότερη βαθμολογία με 90%. Τα τετράστερα ακολουθούν με βαθμολογία 89%, καλύπτοντας τη διαφορά 91% έναντι 88% αντίστοιχα που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο. Επίσης, ήπια άνοδο μίας ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα σημείωσαν τα ξενοδοχεία τριών αστέρων (87% έναντι 86%). Τέλος, στο 86% έναντι του 85% του Απριλίου ανήλθε η βαθμολογία των ξενοδοχείων ενός και δύο αστέρων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Με δύο ταχύτητες η αρχή της σεζόν για τον τουρισμό

Οι τουρίστες δεν τρώνε ελληνικά προϊόντα: Πρωινό από το… εξωτερικό στα ξενοδοχεία

Το καλύτερο πολυτελές ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα – Το top 25

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News