Business & Finance Τετάρτη 5/04/2023, 07:15
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μειώνουν τις τουριστικές τους δαπάνες οι ταξιδιώτες – Ακόμη και εκείνοι με οικονομική ευχέρεια 

Μειώνουν τις τουριστικές τους δαπάνες οι ταξιδιώτες – Ακόμη και εκείνοι με οικονομική ευχέρεια 

Το budget των διακοπών τους φαίνεται πως μειώνουν οι τουρίστες, αφού ακόμη και οι περισσότεροι από εκείνους που έχουν τη δυνατότητα, αρνούνται να ξοδέψουν πάνω από 500 δολάρια τη βραδιά για ένα ξενοδοχείο και δεν ενδιαφέρονται να πληρώσουν επιπλέον για πιο πράσινες ή πιο εντυπωσιακές επιλογές. 

Αυτά έδειξε η τελευταία έρευνα του MLIV Pulse, του Bloomberg σε 465 ερωτηθέντες, από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη.

Το παραπάνω ίσως να αποτελεί μια αντανάκλαση της μείωσης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών ή των παραπόνων τους, ότι η διογκωμένη τιμολόγηση δεν συνοδεύτηκε από ανάλογη αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών.

Τα αποτελέσματα έρχονται σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για κρατήσεις ταξιδιού. Ο Μάρτιος είναι όταν οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να οριστικοποιούν τα καλοκαιρινά σχέδια.

Περίπου το 69% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση είπε ότι ο μέγιστος προϋπολογισμός τους ανά διανυκτέρευση σε δωμάτιο ξενοδοχείου ήταν 500 δολάρια, ενώ το 24% ήταν πρόθυμο να ξοδέψει έως και 1.000. Ωστόσο, το 5% θέτει το όριο στα 2.000 και το 2% συνεχίζει να διασκεδάζει ξοδεύοντας 3.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση ή και περισσότερο. Στους ερωτηθέντες περιλαμβάνονται traders, διαχειριστές χαρτοφυλακίου, ανώτερα στελέχη και μικροεπενδυτές.

Αν και τα 500 έως 1.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση για ένα δωμάτιο μπορεί να ακούγονται πολλά, αυτό το εύρος δεν εξασφαλίζει σε κάποιον τα πιο όμορφα ξενοδοχεία στις περισσότερες μεγάλες αγορές, πόσο μάλλον τις σουίτες ή μεγαλύτερα δωμάτια σε μεσαίας κατηγορίας καταλύματα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Google, οι τυπικές τιμές για ξενοδοχεία πέντε αστέρων στη Νέα Υόρκη είναι 523 έως 999 δολάρια ανά διανυκτέρευση τον Απρίλιο και τον Μάιο. Στο Παρίσι χρειάζονται από 707 έως 1.382 δολάρια για ένα αντίστοιχο δωμάτιο. Ενώ στο St. Barts, όπου τα τέλη της άνοιξης αποτελούν το τέλος της σεζόν, το τυπικό εύρος τιμών για ένα ξενοδοχείο κορυφαίας κατηγορίας φτάνει τα 1.451 δολάρια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι αεροπορικές εταιρείες θα αντιμετωπίσουν όλο και πιο «δύσκολους» καταναλωτές αυτό το καλοκαίρι.

Η τραπεζική κρίση, ο πληθωρισμός, τα αυξημένα ποσά στα στεγαστικά δάνεια και η χαλάρωση της αγοράς εργασίας, ειδικά σε τομείς υψηλού εισοδήματος όπως η τεχνολογία, είναι πιθναό να κάνουν τους τουρίστες να κρατούν υπό έλεγχο τις δαπάνες τους. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Μητσοτάκης: Να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν μας – Οι 2 προτεραιότητες

ΕΟΤ: Η Ελλάδα αναδείχτηκε ο «Καλύτερος Προορισμός Διακοπών για όλο το έτος» στη Βρετανία

Wall Street Journal: H Goldman Sachs «ψηφίζει» Χαλκιδική

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News