Business & Finance Πέμπτη 5/11/2020, 15:41
ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί «τρέχει» το Bitcoin;

Γιατί «τρέχει» το Bitcoin;

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2018 φτάνει το Bitcoin, καθώς η αβεβαιότητα που δημιουργούν η πολιτική ασάφεια στις ΗΠΑ και το δεύτερο κύμα της πανδημίας, προκαλούν αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά των κρυπτονομισμάτων. 

Η τιμή του Bitcoin ενισχύεται κατά 3,3%, στα 14.463 δολάρια. Αφότου πέρασε και τα υψηλά του Ιουνίου του 2019, στα 13.800 δολάρια, πλέον η επόμενη αντίσταση για το κρυπτονόμισμα εντοπίζεται στα 20.000 δολάρια, αναφέρει η τεχνική ανάλυση της Fundstrat Global Advisors. 

Το ψηφιακό νόμισμα ωφελείται από τις τοποθετήσεις επενδυτών που θέλουν να διαφοροποιήσουν το ρίσκο τους, την ώρα που η αμερικανική πολιτική βυθίζεται στην αβεβαιότητα και η Ευρώπη μπαίνει σε νέο lockdown. Την ίδια στιγμή, το Bitcoin ευνοείται από τις επενδύσεις μεγάλων ονομάτων του finance, όπως η εταιρεία πληρωμών Square και η Paul Tudor Jones. Ώθηση στην ευρύτερη αγορά των ψηφιακών νομισμάτων έδωσε και  η είδηση ότι το JPM Coin της JP Morgan χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε συναλλαγή. 

Ωστόσο, εάν το Bitcoin είναι γνωστό για ένα πράγμα, είναι οι μεγάλες διακυμάνσεις του. Το κρυπτονόμισμα σημείωσε μεγάλες ανοδικές κινήσεις και στο παρελθόν –κυρίως το Δεκέμβριο του 2017 και στα μέσα του 2019- όμως στη συνέχεια κατέρρευσε με πάταγο.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS