Business & Finance Τρίτη 27/10/2020, 10:42
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μπροστά σε περίοδο έντονων αναταράξεων οι επενδυτές

Wall Street: Μπροστά σε περίοδο έντονων αναταράξεων οι επενδυτές

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου και οι επενδυτές στη Wall Street προετοιμάζονται για έντονες αναταράξεις και συνεδριάσεις για γερά νεύρα, καθώς η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα της κάλπης έρχεται να προστεθεί στις ευρύτερες ανησυχίες για την έξαρση της πανδημίας.

Η Wall Street βίωσε χθες μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις, με τον Dow Jones να χάνει 650 μονάδες και τον S&P 500 να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Την ίδια στιγμή, ο επονομαζόμενος δείκτης φόβου Cboe Volatility Index εκτοξεύθηκε στις 32,46 μονάδες, στο υψηλοτέρο κλείσιμο από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Εν όψει των προεδρικών εκλογών, οι επενδυτές εμφανίζονται απρόθυμοι να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις.

«Αυτό που βλέπουμε είναι οι επενδυτεές να προετοιμάζονται για τη νύχτα των εκλογών: Μαζεύουν ρευστό», εξηγεί o Ρόμπερτ Φιπς της Per Stirling Capital Management in Austin, Texas.

Οι επενδυτές στοιχημάτιζαν σε μια καθαρή, εκλογική νίκη του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν. Πλέον όμως δεν αισθάνονται απόλυτα σίγουροι για τα στοιχήματά τους.

Παράγοντες των αγορών ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας απροσδόκητης νίκης του προέδρου Ντοναλντ Τραμπ ή για ένα αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα, κάτι που θα προκαλούσε στις αγορές «συμπτώματα» παρόμοια με ό,τι συνέβη το 2016, τότε που θεωρούσαν δεδομένη την εκλογική νίκη της Χίλαρι Κλίντον. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News