Business & Finance Παρασκευή 8/03/2024, 20:14
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Συνέχεια πτώσης για τις αποδόσεις, ειδικά των κοντινών τίτλων

Ομόλογα: Συνέχεια πτώσης για τις αποδόσεις, ειδικά των κοντινών τίτλων

Πτωτικά κινήθηκαν και σήμερα οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ και ειδκότερα των βραχυπρόθεσμων τίτλων, μετά τη μεικτή εικόνα που σκιαγραφούν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Από τη μία δημιουργήθηκαν 275.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, συγκριτικά με τις 229.000 του Ιανουαρίου, όμως ο μέσος όρος ωριαίων αποδοχών αυξήθηκε μόλις 0,1% σε μηνιαία βάση, λιγότερο του αναμενομένου και η ανεργία αυξήθηκε από το 3,7% στο 3,9%. 

Η απόδοση του γερμανικού διετούς υποχώρησε επτά μονάδες βάσης, στο 2,73% από 2,76% πριν από τα στοιχεία. 

Στη γερμανική 10ετία, η απόδοση υποχώρησε μετά τα στοιχεία στο 2,26%, όμως τελικά έκλεισε στα προς της ανακοίνωσης επίπεδα. 

Σύμφωνα με αναλυτές, η μεγάλη ανησυχία μέχρι τώρα ήταν τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την οικονομία και τον πληθωρισμό. Οπότε, τα σημερινά στοιχεία για την ανεργία και τους μισθούς έδωσαν μία μικρή ανάσα στις αγορές. 

Καθοδικά κινήθηκαν και οι αποδόσεις των αμερικανικών διετών, στο 4,46%. Οι αγορές κρατικών ομολόγων κινούνται σε συγχρονισμό τον τελευταίο καιρό, με τους επενδυτές να περιμένουν ότι οι δύο μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη θα μειώσουν ταυτόχρονα τα επιτόκια. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς περιορίστηκε τρεις μονάδες βάσης στο 3,57% με το spread έναντι των γερμανικών να διαμορφώνεται στις 129 μονάδες βάσης, διολισθαίνοντας μάλιστα προς στιγμή και χαμηλότερα. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς περιορίστηκε στο 3,26% με το spread στις 101 μονάδες βάσης, ενώ το κόστος δανεισμού στην πενταετία υποχώρησε στο 3,26%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 84 εκατ. ευρώ. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News