Business & Finance Τρίτη 16/08/2022, 12:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμές ρεύματος: Άνω των 500 ευρώ η μεγαβατώρα στη Γερμανία

Τιμές ρεύματος: Άνω των 500 ευρώ η μεγαβατώρα στη Γερμανία

Σε επίπεδο ρεκόρ έφτασε η τιμή του ρεύματος στη Γερμανία, έναν δείκτη βαρόμετρο για την Ευρώπη, για πέμπτη συναπτή συνεδρίαση, καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Τα γερμανικά προθεσμιακά ενός έτους ενισχύθηκαν έως και 2,7% στα 490 ευρώ ανά μεγαβατώρα σήμερα το πρωί. Η τιμή του ρεύματος έχει υπερδιπλασιαστεί από τον Ιούνιο ανεβάζοντας το κόστος για καταναλωτές και βιομηχανίες, που ήδη δέχονται πλήγματα από τον υψηλότατο πληθωρισμό.

Ταυτόχρονα αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο blackout μέσα στον χειμώνα, καθώς και από την πλευρά της παραγωγής, η κατάσταση είναι δυσοίωνη. Η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία, η οποία ανέκαθεν στήριζε σταθερά την ηλεκτροπαραγωγή στην ευρύτερη περιοχή, αναμένεται να φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, ενώ επίσης η παραγωγή της υδροηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται σε πολυετή χαμηλά.

Η τιμή του φυσικού αερίου για τον επόμενο μήνα αυξήθηκε έως και 6,5%, στη μεγαλύτερη διακύμανση εντός μίας συνεδρίας από τις αρχές Μαρτίου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βήματα προς τα πίσω: Μεταβολή προς πετρέλαιο και λιγνίτη κάνουν οι κυβερνήσεις

Γερμανία: Έκτακτο τέλος θα πληρώνουν οι καταναλωτές για το φυσικό αέριο

Γερμανία: Περισσότερο φυσικό αέριο ζητά από τη Νορβηγία ο Όλαφ Σολτς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News