Business & Finance Τρίτη 21/05/2024, 13:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BoE: Νέες προσεγγίσεις για τη ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης

BoE: Νέες προσεγγίσεις για τη ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ως πρόκληση για τις ρυθμιστικές αρχές, χαρακτήρισε τη διαχείριση της Τεχνητής Νοημοσύνης ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας Randall Kroszner. Κατά την άποψή του η BoE θα πρέπει να ζυγίσει δύο στόχους: Τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, επιτρέποντας την καινοτομία. 

Τόνισε πως η πρόκληση είναι επομένως να αναπτυχθεί ρυθμιστκό πλαίσιο που θα ευνοεί τη δημιουργικότητα αλλά θα λαμβάνει υπόψη τους κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

«Οι ρυθμιστικές αρχές, ωστόσο, θα πρέπει να είναι ανοικτές σε νέες προσεγγίσεις που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν αυτά τα πλαίσια», σημείωσε.
Πρόσθεσε πως «μπορεί να μην υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο είτε για την αξιολόγηση των πιθανών επιπτώσεων της καινοτομίας είτε για τις συνέπειες (επιδιωκόμενες και μη) της ρυθμιστικής δράσης».

Οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση, να ενημερώνονται και να είναι πρόθυμες να κατανοήσουν καλύτερα την Τεχνητή Νοημοσύνη, όπως ανέφερε ο Randall Kroszner.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες και αξιωματούχοι που συμμετέχουν σε Σύνοδο Κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη που φιλοξενείται από τη Νότια Κορέα και τη Βρετανία αναμένεται να συνάψουν νέες συμφωνίες που θα επικεντρώνονται στον τρόπο πρακτικής ρύθμισης της AI.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News