Business & Finance Παρασκευή 1/12/2023, 18:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Νο. 1 χαρακτηριστικό που αναζητούν οι CEO στους υπαλλήλους

Το Νο. 1 χαρακτηριστικό που αναζητούν οι CEO στους υπαλλήλους

Οι καλύτεροι υπάλληλοι δεν είναι πάντα οι πιο έξυπνοι ή οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο δωμάτιο. 

Υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που βοηθά του ανθρώπους με υψηλές επιδόσεις να ξεχωρίσουν, λέει ο καθηγητής του Harvard Business School Ranjay Gulati: Είναι αξιόπιστοι. 

«Η αξιοπιστία είναι το πιο επιθυμητό χαρακτηριστικό, που μου λένε οι CEO ότι αναζητούν στους υπαλλήλους τους», εξηγεί. «Η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντική για έναν οργανισμό, είναι η ποιότητα πάνω στην οποία χτίζονται όλες οι επαγγελματικές σχέσεις και εξασφαλίζει πώς ευδοκιμούν».

Μπορεί να καταλάβει κανείς ενστικτωδώς τι είναι εμπιστοσύνη, αλλά δύο τύποι είναι κρίσιμοι στον εργασιακό χώρο, σύμφωνα με τον Gulati: η εμπιστοσύνη που βασίζεται στον χαρακτήρα και η εμπιστοσύνη που βασίζεται στις ικανότητες. 

Η πρώτη αφορά την εμπιστοσύνη που έχουν τα στελέχη στους υφιστάμενους, ότι θα κάνουν, όσα λένε πως θα κάνουν και η δεύτερη, είναι η εμπιστοσύνη πως οι υπάλληλοι έχουν τις δεξιότητες για να φέρουν εις πέρας, όσα τους αναθέτουν.

Πολλοί εργαζόμενοι κάνουν το λάθος να εστιάζουν στην εμπιστοσύνη που βασίζεται στην ικανότητα – αποδεικνύοντας στο αφεντικό τους ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές απαιτήσεις της δουλειάς – και παραμελούν την εμπιστοσύνη που βασίζεται στον χαρακτήρα, παρόλο που χρειάζονται και τα δύο για να προχωρήσει κανείς στην καριέρα τους, προσθέτει ο Gulati.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

Τρεις συμβουλές για να μην επηρεάζουν την απόδοσή σας στη δουλειά, οι παγκόσμιες αναταραχές 

Και όμως, οι millennials δεν θέλουν προαγωγές – Τι συμβαίνει;

Έρευνα: Οι μισοί εργαζόμενοι θέλουν τηλεργασία – 1 στους 3 πιθανό να παραιτηθεί

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News