Business & Finance Τρίτη 10/10/2023, 19:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Google θέλει ένα μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης

Η Google θέλει ένα μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης

Συνεχίζει τις προσπάθειες η Google για τη δημιουργία ενός μέλλοντος στο οποίο οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται κωδικό πρόσβασης για να συνδεθούν με ασφάλεια στους λογαριασμούς τους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη σε μια ανάρτηση ιστολογίου ότι καθιστά τους κωδικούς πρόσβασης ως προεπιλεγμένη επιλογή για προσωπικούς λογαριασμούς Google μετά από θετικά σχόλια από τους χρήστες. Οι έλεγχοι ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης, τους οποίους η Google άρχισε να χρησιμοποιεί τον Μάιο, είναι μια ασφαλέστερη και ταχύτερη εναλλακτική των κωδικών πρόσβασης. 

Παράλληλα έχουν το θετικό ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να θυμούνται πολλούς κωδικούς, είπε η Google.

Οι έλεγχοι ταυτότητας χωρίς κωδικό είναι πιο ασφαλείς επειδή δεν υπάρχει το πρόβλημα κλοπής του κωδικού πρόσβασης. 

Οι εν λόγω έλεγχοι λειτουργούν με αναγνώριση προσώπου, σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων ή αριθμό PIN, καθιστώντας τις επιθέσεις phishing αναποτελεσματικές κατά την σάρωση κωδικών πρόσβασης.

Ακόμα και σε απώλεια της συσκευής, κάποιος θα χρειαζόταν τις βιομετρικές πληροφορίες ή τον αριθμό PIN του ιδιοκτήτη του κινητού για να συνδεθεί, σύμφωνα με μια ξεχωριστή ανάρτηση ιστολογίου της Google. 

«Θα σας κρατάμε ενήμερους για το πού αλλού μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτούς τους ελέγχους ταυτότητας», δήλωσε η Google. «Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τη βιομηχανία να κάνει τη μετάβαση σε αυτούς τους ελέγχους– καθιστώντας τους κωδικούς πρόσβασης σπάνιους και τελικά παρωχημένους».

Οι χρήστες που προτιμούν κωδικούς πρόσβασης μπορούν να αρνηθούν να χρησιμοποιήσουν τους συγκεκριμένους τρόπους ελέγχου ταυτότητας, ανέφερε η εταιρεία. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης: 

Δύο αγόρια από την Κίνα και οι Backstreet Boys – Πώς κλείστηκε το πιο θρυλικό deal της τεχνολογίας

Google Lens: Πώς δουλεύει το εργαλείο οπτικής αναζήτησης

Google: «Δρακόντεια» μέτρα για να αποτρέψει τα spam στο Gmail

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS