Business & Finance Τετάρτη 30/08/2023, 17:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Προσπάθεια επέκτασης του σερί κερδών 

Wall Street: Προσπάθεια επέκτασης του σερί κερδών 

Ανοδικές τιμές σημείωσαν οι δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης , κατά το άνοιγμα της Τετάρτης, οδηγώντας τη Wall Street σε καλό δρόμο για να πετύχει ένα σερί τεσσάρων ημερών.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones προσθέτει 0,46% στις 35.015 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,4% στις 4.517 μονάδες και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,45% στις 14.006 μονάδες.

Η τιμή της μετοχής της Hewlett-Packard μειώθηκε κατά 10% μετά την δημοσιοποίηση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που περιλάμβαναν απώλεια εσόδων.

Οι κινήσεις της Τετάρτης έρχονται καθώς οι έμποροι εξετάζουν τα απογοητευτικά δεδομένα των θέσεων εργασίας. Η ADP είπε ότι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα πρόσθεσαν 177.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο. 

Εν τω μεταξύ, η ετήσια αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στο 2,1% από την προηγούμενη πρόβλεψη για 2,4%.

Αυτή είναι η δεύτερη μέρα που οι επενδυτές φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία ως καλά νέα για τις μετοχές.

Την Τρίτη, οι βασικοί δείκτες αναφοράς για τις μετοχές των ΗΠΑ σημείωσαν ράλι μετά τη δημοσίευση απογοητευτικών στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη πτώση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο. Αυτό πυροδότησε την ελπίδα ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να χαλαρώσει την πολιτική της στάση σύντομα.

Παρά τα κέρδη, οι τρεις κύριοι δείκτες παραμένουν σε ρυθμό απωλειών τον Αύγουστο με μόλις δύο ημέρες διαπραγμάτευσης να απομένουν. Ο Nasdaq Composite αναμένεται να κλείσει τον Αύγουστο κατά 2,8% χαμηλότερα, ενώ ο Dow και ο S&P 500 προβλέπεται να σημειώσουν πτώση της τάξης του 2%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Στο 2,1% η ανάπτυξη το β’ τρίμηνο – Βαρίδι οι επενδύσεις

ΗΠΑ: Δεν έφτασαν τις προσδοκίες οι νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News