Business & Finance Τετάρτη 21/06/2023, 11:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί ο Τρύφων Νάτσης της Brevan Howard μετακομίζει στο Άμπου Ντάμπι

Γιατί ο Τρύφων Νάτσης της Brevan Howard μετακομίζει στο Άμπου Ντάμπι

Στο Άμπου Ντάμπι εγκαθίσταται ο Έλληνας συνιδρυτής της Brevan Howard Asset Management, Τρύφων Νάτσης, στο πλαίσιο των σχεδίων της εταιρείας hedge funds να επεκταθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία εξελίσσονται σε σημαντικό κόμβο για τη βιομηχανία των εναλλακτικών επενδύσεων.

Η Brevan Howard ιδρύθηκε το 2002 από τον Alan Howard και τέσσερις traders της Credit Suisse. Το «Brevan» από το όνομά της προέρχεται από τα αρχικά των συνιδρυτών της, δηλαδή του Jean-Philippe Blochet, του ελληνικής καταγωγής Chris Rokos, του James Vernon και του Τρ. Νάτση.

Η εταιρεία έχει σήμερα ενεργητικό άνω των 30 δισ. δολαρίων, δηλαδή περίπου πενταπλάσιο σε σχέση με τα χαμηλά της, στα τέλη του 2018. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο αριθμός των εργαζομένων της έχει αυξηθεί πάνω από τα 700 άτομα.

Το ύψους 11,5 δισ. δολαρίων Brevan Howard Master Fund εμφανίζει απώλειες 5,8% από τις αρχές του έτους και μέχρι τον Μάιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όμως, τα δύο βασικά της hedge funds εμφάνισαν διψήφιες αποδόσεις το 2022, με την Brevan Howard να θεωρείται ότι βρίσκεται στην ισχυρότερη θέση της εδώ και χρόνια, υπό τον CEO Aron Landy, ο οποίος διαδέχθηκε τον Alan Howard  στη θέση αυτή το 2019.

Τώρα, μεταφέρει στελέχη της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με στόχο να φτάσει στα 100 άτομα προσωπικό στην περιοχή.

Η κίνηση έρχεται καθώς το Άμπου Ντάμπι, του οποίου τα κρατικά funds διαχειρίζονται περίπου 1,5 τρισ. δολάρια, προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερες χρηματοοικονομικές εταιρείες και ξένα κεφάλαια.

Ο Ray Dalio δημιουργεί ένα υποκατάστημα του family office του στο Abu Dhabi Global Market, τη διεθνή οικονομική ελεύθερη ζώνη του εμιράτου, η οποία έχει προσελκύσει μια σειρά από μεγάλα hedge funds, venture capitals αλλά και εταιρείες crypto.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φιλοξενούν ήδη αρκετά ονόματα από τον χώρο των  εναλλακτικών επενδύσεων. Το Millennium Management του Izzy Englander έχει περισσότερους από 25 εργαζόμενους στο Ντουμπάι, ενώ το ExodusPoint του Michael Gelband, ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds πολλαπλών στρατηγικών, επεκτείνεται στην πόλη. Η επενδυτική εταιρεία BlueCrest Capital Management του Michael Platt αναπτύσσει επίσης την παρουσία της εκεί.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Hedge funds: Καμπανάκι στις αρχές για τις ζημιές του ελληνικής καταγωγής Chris Rokos

Τέλος το πάρτι για τους κροίσους του Λονδίνου – Ποιοι Έλληνες είναι πιο πλούσιοι από τον βασιλιά

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News