Business & Finance Δευτέρα 1/04/2024, 13:02
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Πάνω από 4.600 έκαναν διακοπές τον Μάρτιο

Κοινωνικός Τουρισμός: Πάνω από 4.600 έκαναν διακοπές τον Μάρτιο

Περισσότεροι από 4.600 δικαιούχοι Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ, ενεργοποίησαν το voucher και έκαναν διακοπές τον Μάρτιο. Συνολικά ενεργοποιήθηκαν 4.628 επιταγές σε διάστημα από την 1η έως την 31η Μαρτίου.

Πρώτος σε προτίμηση και ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχθηκε ο Νότιος Τομέας των Αθηνών και ακολουθούν τα Ιωάννινα και η Πέλλα.

Κοινωνικός Τουρισμός: Πάνω από 4.600 έκαναν διακοπές τον Μάρτιο-1

Οι ωφελούμενοι έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το μητρώο παρόχων. Σημειώνεται ότι ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ στα καταλύματα Ρόδου, Β. Εύβοιας, Έβρου και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για  ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι έχουν ακόμα τρεις μήνες περιθώριο προκειμένου να ενεργοποιήσουν τα voucher Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ για το 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ελλάδα: Επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος

Κοινωνικός Τουρισμός: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News