Business & Finance Δευτέρα 18/12/2023, 13:31
Γ' ΤΡΙΜΗΝΟ

Eurostat: Μικρή αύξηση στις κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Eurostat: Μικρή αύξηση στις κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Ανάμεσα στις πέντε χώρες της Ε.Ε. που εμφάνισαν αύξηση στις κενές θέσεις εργασίας βρέθηκε το τρίτο τρίμηνο η Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Eurostat. Ειδικότερα, το ποσοστό των κενών θέσεων εργασίας στη χώρα αυξήθηκε κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ίδιας περιόδου πέρυσι, όσο τα υπόλοιπα στοιχεία δείχνουν ότι η ανεργία βαίνει μειούμενη.

Τελικά, βέβαια, στο 1,6%, η χώρα εμφανίζει το έκτο χαμηλότερο ποσοστό στην E.E. μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία (αμφότερες με 0,8% κενές θέσεις εργασίας), την Πολωνία και την Ισπανία (0,9%), τη Σλοβακία (1,1%), την Ιρλανδία (1,2%) και την Πορτογαλία (1,4%), ενώ εμφανίζει το ίδιο ποσοστό με την Κροατία

Eurostat: Μικρή αύξηση στις κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα-1

Αντιθέτως, πτωτικά κινήθηκε το τρίτο τρίμηνο το ποσοστό των κενών θέσεων εργασίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ. Σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία της Eurostat, οι κενές θέσεις εργασίας στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκαν στο 2,9% έναντι 3% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και στο 3,1% την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Σε ό,τι αφορά την Ε.Ε., το ποσοστό ανήλθε στο 2,6% από 2,7% το β’ τρίμηνο φέτος και από 2,9% το γ΄ τρίμηνο του 2023.

Σημειώνεται ότι τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε Βέλγιο (4,7%), Ολλανδία (4,5% και Αυστρία (4,2%). Σε ετήσια βάση πέντε κράτη μέλη εμφάνισαν αύξηση, ανάμεσά τους η Ελλάδα με τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο, αλλά και η Κύπρος με πρώτη μεγαλύτερη άνοδο στο μπλοκ (κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση).

Στην Ευρωζώνη, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας το τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 2,6% στη βιομηχανία και στο 3,1% στις υπηρεσίες. Στην Ε.Ε., το ποσοστό ήταν στο 2,3% στη βιομηχανία και τις κατασκευές και στο 2,9% στις υπηρεσίες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Η τροπολογία αντιμετωπίζει την έλλειψη εργατών γης – Με προβληματίζει η τοποθέτηση Σαμαρά

Τέσσερις στους πέντε εργοδότες δεν βρίσκουν υπαλλήλους – Ιστορικό υψηλό

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,8% μειώθηκε η ανεργία το γ’ τρίμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News