Business & Finance Πέμπτη 30/11/2023, 20:37
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Σπανάκης: Με την πλατφόρμα Rebrain Greece προσελκύουμε επιστήμονες και ταλέντα

Β. Σπανάκης: Με την πλατφόρμα Rebrain Greece προσελκύουμε επιστήμονες και ταλέντα

«Με την πλατφόρμα Rebrain Greece μπορούμε να προσελκύσουμε επιστήμονες και ταλέντα, προκειμένου να καλύψουμε ανάγκες στην αγορά εργασίας» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας στην εκπομπή «ERTNews Update».

Όπως, αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Σπανάκης είπε ότι σήμερα, τόσο σε εθνικό, όσο σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις.

Εξηγώντας περαιτέρω τη λειτουργία της πλατφόρμας, ο κ. Σπανάκης ανέφερε ότι πρόκειται για μία εξαιρετική πρακτική συνέργειας με τον ιδιωτικό τομέα. «Η πλατφόρμα αυτή έρχεται να συνταιριάξει την προσφορά με τη ζήτηση και οι ειδικότητες με τον καιρό θα αυξάνονται. Για παράδειγμα, η πλατφόρμα θα αναβαθμιστεί περαιτέρω, για να παρέχει και άλλες υπηρεσίες, όπως η διαδικασία μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων από άλλες χώρες ή η διαδικασία αναγνώρισης προϋπηρεσίας στο εξωτερικό. Όλα αυτά είναι στοιχεία και δεδομένα που θα εμφανίζονται στην πλατφόρμα» διευκρίνισε ο υφυπουργός Εργασίας.

Όσον αφορά στη μεταφορά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ο κ. Σπανάκης σημείωσε ότι αυτό θα συμβεί με την αναβάθμιση της πλατφόρμας και θα υλοποιηθεί στην πορεία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News