Business & Finance Παρασκευή 21/04/2023, 20:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε τροχιά υλοποίησης ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη

Σε τροχιά υλοποίησης ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη του οδικού άξονα Νοτιοδυτική Πελοποννήσου. Σήμερα, σε ειδική εκδήλωση στην Καλαμάτα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης του έργου ΣΔΙΤ, ύψους 239,2 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ από την ένωση εταιρειών Intrakat – Άκτωρ Παραχωρήσεις.

Έτσι άμεσα αναμένονται να ξεκινήσουν οι εργασίες για το μεγαλύτερο οδικό έργο στην νότια Πελοπόννησο, μέσω του οποίου δημιουργείται ένας νέος σύγχρονος οδικός άξονας που θα συνδέει την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, με τους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς σε Πύλο και Μεθώνη, λειτουργώντας συνεργατικά με το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας, το οποίο σύντομα θα αναβαθμιστεί. 

Το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει καίρια τον υφιστάμενο άξονα σε ταχείας κυκλοφορίας ανεβάζοντας τα επίπεδα οδικής ασφάλειας και μειώνοντας τους απαιτούμενους χρόνους μετακίνησης. Εκτός από τη βελτιωμένη πρόσβαση στο αεροδρόμιο, ο νέος οδικός άξονας θα εξασφαλίσει καλύτερη οδική σύνδεση με τη Μεσσήνη, τον αυτοκινητόδρομο Μορέας και το νοσοκομείο Καλαμάτας αλλά και βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Ως αποτέλεσμα θα ενισχύσει σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, θα στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα και παράλληλα θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και την ποιότητα ζωής στην περιοχή.

«Μία ανεκπλήρωτη προσδοκία δεκαετιών έρχεται να υλοποιηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ ώστε να έχουμε εντός των επομένων ετών σύγχρονο και ασφαλή δρόμο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση, σημειώνοντας πως στη Μεσσηνία συντελείται  ένα μικρό αναπτυξιακό θαύμα. «Ένα τουριστικό προϊόν το οποίο οφείλεται πρωτίστως στο όραμα ενός ανθρώπου ο οποίος δεν συμβιβάστηκε με τις δυσκολίες, ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, οραματίστηκε αυτή την εμβληματική επένδυση με άξιο συνεχιστή το γιο του», σημείωσε.

Οι λεπτομέρειες του έργου

Σημειώνεται ότι, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή – αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, συνολικού μήκους 49 χλμ. και συγκεκριμένα τα τμήματα:

  • Καλαμάτα – Ριζόμυλος, συνολικού μήκους 16,4km.
  • Ριζόμυλος – Πύλο, μήκους 24,4km.
  • Πύλος – Μεθώνη, μήκους 7,9km

 καθώς επίσης και πολλά συνοδευτικά έργα όπως, ανισόπεδους και ισόπεδους κόμβους, ανισόπεδες άνω και κάτω διαβάσεις, παράπλευρα οδικά δίκτυα, υδραυλικά έργα, τοίχους αντιστήριξης κ.α.

Η σύμβαση σύμπραξης έχει διάρκεια 30 χρόνια, από τα οποία τέσσερα χρόνια είναι η διάρκεια της κατασκευής και 26 χρόνια η περίοδος συντήρησης, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνει η εγκατάσταση των εργοταξίων για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Στη Μεσσηνία συντελείται ένα μικρό αναπτυξιακό «θαύμα»

Εκλογές: Το Σάββατο, στις 11 το πρωί, η συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου

Μητσοτάκης: «Σβήνει» το τέλος επιτηδεύματος μέσα στην επόμενη τετραετία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News