Business & Finance Πέμπτη 22/12/2022, 08:58
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli Follie: «Καμπανάκι» για το σχέδιο εξυγίανσης – Τα σχέδια για νεα brands και τα ακίνητα

Folli Follie: «Καμπανάκι» για το σχέδιο εξυγίανσης – Τα σχέδια για νεα brands και τα ακίνητα

Κρίσιμη για το μέλλον της Folli Follie, που βρίσκεται σε διαδικασία εξυγίανσης, είναι η αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας αξίας περίπου 28 εκατ. ευρώ και των τραπεζικών λογαριασμών ποσού 3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO του ομίλου, Γεώργιο Σάμιο. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του Ε’ τριμελούς εφετείου κακουργημάτων για την αναβολή, για τις 19 Ιουνίου 2023, της δίκης κατά πρώην στελεχών του Ομίλου και άλλων προσώπων που βρίσκονται αντιμέτωπα με σειρά κακουργημάτων θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της εταιρείας. 

Και αυτό διότι όπως σημείωσε χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους η διαδικασία εξυγίανσης της εταιρείας, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα λόγω του ότι απαραίτητο στοιχείο για την ολοκλήρωση της είναι η μεταβίβαση των ακινήτων που έχουν δεσμευτεί.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie περιλαμβάνει τη σύσταση δύο νέων εταιρειών, με έδρα στο Λουξεμβούργο, εκ των οποίων η μια θα αποκτήσει τα ακίνητα και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία (non-core assets) και η άλλη θα αποκτήσει τα σήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που αφορούν την επιχείρηση (core assets). 

Mε την αποτιμημένη αξία των ακινήτων να ξεπερνά συνολικά τα 80 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 28 εκατ. ευρώ είναι τα δεσμευμένα) η διοίκηση, σε συνεργασία με τους ομολογιούχους της εταιρείας εξετάζει τρόπους αξιοποίησης της μη δεσμευμένης περιουσίας, συμπεριλαμβανομένου και του κτιρίου στον Αγ. Στέφανο που στεγάζονται τα γραφεία της FF Group. 

Έτος-σταθμός το 2023 

Ο επικεφαλής της Folli Follie δήλωσε ότι το 2023 θα είναι έτος-σταθμός για την εταιρεία. Έχοντας ανακτήσει την αξιοπιστία της απέναντι στις τράπεζες και στους προμηθευτές και με τζίρο (των τριών μεγάλων εταιρειών του ομίλου) περί τα 40 εκατ. ευρώ εφέτος, η διοίκηση επιχειρεί την επανεκκίνησή της με νέες εμπορικές συμφωνίες και άνοιγμα νέων καταστημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση επιδιώκει την περαιτέρω αξιοποίηση του δικτύου καταστημάτων της καθώς και τη σύναψη νέων εμπορικών συνεργασιών. «Κερδίζουμε συνεχώς νέους συνεργάτες και οι προμηθευτές εξακολουθούν να μας εμπιστεύονται» τόνισε ο κ. Σάμιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η FF Group ανακτά δυνάμεις, εμπορικά σήματα και συνάπτει νέες εμπορικές συμφωνίες με γνωστούς ομίλους με στόχο να αξιοποιηθεί η πολυετής εμπειρία στον κλάδο του fashion και το δίκτυο των σημείων που διαθέτει ο όμιλος.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην εμπορική συμφωνία με τον πολυεθνικό όμιλο BESTSELLER αρχικά για το apparel brand Jack & Jones στην Ελλάδα. Η συμφωνία προβλέπει το άνοιγμα 12 νέων καταστημάτων στην Ελλάδα καθώς και την επέκταση του δικτύου στην αγορά της Βουλγαρίας.

Σημειώνεται ότι η FF Group έχει προχωρήσει σε νέες εμπορικές συμφωνίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη monobrand καταστημάτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Επίσης, προχώρησε στην στρατηγική ανάπτυξη των Factory Outlet Local (στο Π. Φάληρο και στο Μαρούσι). Όσον αφορά στο brand Folli Follie, διευρύνει συνεχώς το δίκτυο καταστημάτων ενώ παράλληλα ανέπτυξε περαιτέρω το νέο brand Collective Sport.

Τέλος, νέες συνεργασίες είχε και στην Cosmetics με νέες εμπορικές συμφωνίες στο κατάστημα Heaven on Earth στην Κηφισιά. Τα σημεία πώλησης του Ομίλου FF Group είναι 100, εκ των οποίων τα μισά είναι στην Ελλάδα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Folli Follie: Κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα το πλάνο εξυγίανσης

Το κουβάρι της Folli Follie, οι πειρατές της συνδρομητικής TV και τα έργα ψηφιοποίησης 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News