ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με νέα αεροσκάφη ενισχύει τον στόλο της η Sky Express 

Με νέα αεροσκάφη ενισχύει τον στόλο της η Sky Express 

Ένα ακόμη Airbus Α320neo πρόκειται να παραλάβει μέσα στις επόμενες ημέρες η Sky Express, συνεχίζοντας την ενίσχυση του στόλου της, ενώ για το 2023 δρομολογείται η απόκτηση δύο ακόμη αεροπλάνων τύπου Α321. 

«Με αυτό τον τρόπο θα κλείσουμε τον πρώτο κύκλο επενδύσεων της εταιρείας», ανέφερε ο πρόεδρος του ομίλου IOGR, Γιάννης Γρύλος, στο περιθώριο εκδήλωσης για το θερινό πρόγραμμα της αεροπορική εταιρείας. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα πολύ καλό καλοκαίρι, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν φαίνεται αν επηρεάζει σημαντικά τον τουρισμό. 

Τόσο οι Έλληνες, όσο και οι ξένοι τουρίστες είναι διατεθειμένοι να ταξιδέψουν φέτος με αποτέλεσμα οι πληρότητες των αεροσκαφών σε νησιά όπως η Πάρος, η Νάξος, η Μήλος κ.ά. να προσεγγίζουν ήδη το 90% μέχρι τις αρχές Αυγούστου, ενώ αύξηση παρατηρείται και στις κρατήσεις ακόμη και των μικρών και πιο εναλλακτικών προορισμών. Αύξηση καταγράφεται και στην επίγεια εξυπηρέτηση, καθώς όπως είπε ο κ. Γρύλος η Skyserv καταγράφει αύξηση 15% το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Αναφερόμενος στις τιμές των εισιτηρίων ο επικεφαλής του ομίλου IOGR είπε ότι αυτές παραμένουν «ανταγωνιστικές» σε ένα περιβάλλον όπου τα πάντα είναι πιο ακριβά εκτός από το αεροπορικό εισιτήριο, όπου οι τιμές παραμένουν μέχρι στιγμής στα ίδια επίπεδα.

Μιλώντας στην εκδήλωση της Sky Express και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για την έναρξη της θερινής σεζόν, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ του ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος» σημείωσε ότι η αεροπορική έχει προσθέσει από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος Μαΐου 1 εκατομμύριο θέσεις και 600 χιλιάδες περισσότερους επιβάτες στην κίνησή της, συγκριτικά με το 2019

«Το 2019, η Sky Express ήταν μόλις 2,5% από πλευράς μεριδίου αγοράς στο αεροδρόμιο της Αθήνας και αυτή τη στιγμή είναι στο 13%», σημείωσε για να προσθέσει πως «εκεί που άλλες αεροπορικές εταιρείες συρρικνώνονταν και μείωναν δρομολόγια, η Sky Express ξεκίνησε το διεθνές δίκτυό της σε ανταγωνιστικούς προορισμούς». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News