Business & Finance Τρίτη 1/06/2021, 21:45
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ

Κατασκευαστές τσιπ: Κερδισμένοι από τις ελλείψεις – Σε επίπεδα ρεκόρ τα έσοδα α’ τριμήνου

Κατασκευαστές τσιπ: Κερδισμένοι από τις ελλείψεις – Σε επίπεδα ρεκόρ τα έσοδα α’ τριμήνου

Οι 10 κορυφαίοι κατασκευαστές επεξεργαστών στον κόσμο είδαν τα έσοδά τους να εκτινάσσονται σε ύψη ρεκόρ στο πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών TrendForce. 

Τα συνολικά τριμηνιαία έσοδα των εν λόγω εταιρειών αυξήθηκαν στο επίπεδο ρεκόρ των 22,75 δισ.δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο. Τα τσιπ χρησιμοποιούνται στα πάντα, από αυτοκίνητα και κονσόλες παιχνιδιών έως οικιακές συσκευές και παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή τεράστιες ελλείψεις, οι οποίες πιθανότατα να διαρκέσουν έως το 2023. 

Περίπου το 57% των εσόδων της βιομηχανίας επεξεργαστών είχε ως αποδέκτη την κορυφαία κατασκευάστρια, την Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp (TSMC). Τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 12,9 δισ.δολάρια στο πρώτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 2% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με την TrendForce. 

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. έχουν ήδη διαμηνύσει ότι θέλουν να απεξαρτηθούν από τους ξένους προμηθευτές εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη επάρκεια, τη στιγμή που η πλειοψηφία των παγκόσμιως επεξεργαστών κατασκευάζονται στην Ασία. 

Πηγή: CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News