Business & Finance Τετάρτη 28/04/2021, 21:41
ΜΟΥΣΙΚΗ

Spotify: Συγκρατημένα αισιόδοξη, παρά την αύξηση των συνδρομητών της στο α’ τρίμηνο

Spotify: Συγκρατημένα αισιόδοξη, παρά την αύξηση των συνδρομητών της στο α’ τρίμηνο

Επιπλέον τρία εκατομμύρια συνδρομητές προσέθεσε η υπηρεσία Spotify τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, προειδοποιώντας όμως ταυτόχρονα ότι η αβεβαιότητα ως προς την πορεία της πανδημίας εξακολουθεί επηρεάζει τις προοπτικές ανάπτυξής της. 

Η μουσική υπηρεσία streaming διαθέτει αυτή τη στιγμή 158 εκατομμύρια συνδρομητές και 356 χρήστες παγκοσμίως, με τα έσοδά της να αυξάνονται 16% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο αγγίζοντας τα 2,1 δισ.ευρώ. Τα κέρδη της ανήλθαν σε 23 εκατ.ευρώ, πολύ αυξημένα συγκριτικά με το ένα εκατομμύριο ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Το Spotify, όπως και το Netflix, «είδαν» τους συνδρομητές τους να εκτινάσσονται πέρυσι σε επίπεδα ρεκόρ καθώς τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας δημιούργησαν νέους τρόπους ψυχαγωγίας εντός του σπιτιού.  

Παρ΄όλα αυτά, η υπηρεσία εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική ως προς τις προοπτικές του 2021, προειδοποιώντας για σημαντική αβεβαιότητα. Και αυτό, καθώς ο μέσος όρος εσόδων ανά συνδρομητή υποχώρησε στα 4,12 ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 7% από το περυσινό πρώτο τρίμηνο. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι σκοπεύει να αυξήσει τις τιμές στα οικογενειακά και φοιτητικά πακέτα στη Βρετανία και σε κάποιες άλλες αγορές, μετά τις αντίστοιχες αυξήσεις στις οποίες προέβη στην Αυστραλία. Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να αυξήσει την τιμή της βασικής συνδρομής των 10 δολαρίων στις ΗΠΑ, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη αγορά της. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News